1. tabiki olmalıdır. bu konuya sadece türkiye üzerinden bakmak yanlış. sağolsun güzel ülkemiz dünyanın 200 yıl falan gerisinde olduğu için buradaki gelenekçi zihniyetten herhangi bir yenilik, anlayış veya hoşgörü beklemek imkansız. zaten eşcinseller de türkiye'de yaşamaya can atmıyorlar. çok da iyi yapıyorlar.

    çocuğun psikolojisinin etkilenmesine gelecek olursak - bu konuda uzman olan youserlar varsa aydınlatırlarsa sevinirim- bir çocuğun psikolojisini etkileyecek şeyin göreceği şiddet, sevgisizlik, anlayışsızlık olduğunu düşünüyorum. dolayısıyla, sevgi, anlayış, hoşgörü ve güven gibi nadir ama güzel özellikler konusunda eşcinseller birkaç adım önde olduğundan herhangi bir sorun yaşamaları söz konusu olmayacaktır. kaldı ki, asıl saydığım tüm kötü davranışların neredeyse tamamı "normal" olarak adlandırılan türk ailelerinde mevcut olduğundan asıl endişelenmemiz gereken şey ülkemizdeki sevgisiz büyüyen çocuklar maalesef.

    dünya değişti, değişiyor ve değişmeye devam edecek. siz de artık eskide kalmış bakış açılarından kurtulun. dünyada artık sevgi, anlayış, hoşgörü daha ön planda. aileler de çocuklarını tek bir cinsiyet özelliklerine bağlı olarak yetiştirmiyorlar. erkek çocuk pembe kıyafet mi giymek istiyor giyiyor. kız çocuğu erkek çocuğu gibi mi giyinmek istiyor giyiyor. aileler çocuklarını nasıl yaşamayı seçerlerse seçsinler arkalarında olacaklarını belirterek büyütüyorlar. ailesinden destek gören çocuk hayatta daha sağlam duruş sergiliyor. ayrıca, çocuklarınıza doğru bir şekilde anlattığınız sürece anlamayacakları hiçbir şey de yok. asıl değiştirilmesi gereken insanların başkaları hakkındaki bu karar verme, başkalarının hayatına burnunu sokma istekleri. kadınlar hakkında erkeklerin, eşcinsellerin hayatları ile ilgili heteroseksüellerin söz söyleme ya da karar verme hakları yok. siz eşcinsel değilsiniz diye doğru olanın sizin yaptığınız olduğunu düşünüp eşcinsellerin hayatlarındaki belki de en önemli şeylerden birinden mahrum olmasını istiyorsunuz. bu bakış açısıyla ötekileştirilmeyecek insan yok. sarı öküz hikayesindeki gibi çoğunluğa göre "farklı" olana sahip çıkılmadığı sürece kaybeden insanlık olacak. günün birinde siz de azınlık siz de farklı olabilirsiniz unutmayın.

mesaj gönder