1. türkiye tarihinin belkide en değerli şarkılarını yeniden canladıran proje. çoğunlukla 60lar ve 70ler progresif, saykidelik ve anadolu temalarının birleştiği eserlerden oluşuyor. batıdan etkilenilmiş parçalar çoğunlukta ama bu varolan intrensek değerinden hiçbir şey kaybettirmiyor aksine türkiye coğrafyasında farklı bir doku kazanıyor. yapılan şahane illustrasyonlar ise bu deneyimi tümüyle retro kılıyor, wallpaper olarak da kullanılabilir. gayet. başarılı.

    nasıl ve neden bu derecede iyi standartta olan eserler unut(tur)ulmuş benim için hala anlam veremediğim bir olgu fakat ödevimiz bu şaheserleri nisyan içinden çıkarmaktır. dinledikçe şunu farkediyorum: 2010lu yılların sonunda bile bireyciliğe ve toplumculuğa karşı korkudan bir tane bile değerli sanatsal eser verememiş toplumumuz her geçen gün daha kötüye tekamül halindeyken bu zamanın şarkıları bir ferdin psikolojisinin uçlarında dolaşabildiği gibi toplumun en itelenmiş dışarıda bırakılmış problemlerine inip onu irdeleyecek kadarda toplumsalcı. gerek soundu gerek sözleriyle keşke günümüzün ve geleceğimizin müzisyenleri bu bayrağı daha ileri taşısa en azından o iradeyi görsek, ne güzel olur.

    eğer siz de benim gibi radyoda çalan şarkılara bile tahammülü kalmamış biriyseniz dinleyiniz ve dinlettiriniz efem. yer yer hatırladıklarınız, çokça keşfedeceğiniz şarkılarla özgür zamanlarınızı türkçe müzikle doldurabilirsiniz. bu yüzden projede emeği geçen herkese şahsen herkes adına teşekkür etmek istiyorum, hatta yalnız bu proje değil, bununda dahil olduğu her girişim ve oluşuma. biraz kaptırdım heralde, duygusala bağladım. neyse başarılar diliyorum.^::)^

mesaj gönder