1. fitness kelimesi ingilizce kökenli bir kelimedir. bu kelime 1500 lü yıllarda "beklenmedik saldırı" anlamında kullanılmış, aynı yüzyılın sonlarına doğru "uygun,elverişli" anlamında kullanılmaya başlanmıştır. bugünkü kullanılan anlamı ise; "bir şeyin başka birşeye uygun olması, hazır olması, elverişli olmalı" .. türkçeye ise "zindelik" anlamında çevrilmiştir.

    fitnessın belli başlı öğeleri vardır;
    kassal kuvvet
    kardiyovasküler dayanıklılık
    güç
    hız
    koordinasyon
    denge
    esneklik

    bu değerlerin bir kısmı veya tamamı kişilerin fitness derecesini ölçmek için kullanılır. düzenli egzersiz yaptığı için yüksek değerlere sahip olanlar daha fittir, daha yüksek değerlere sahip olanlar ise profesyonel sporculardır. yaşamınızı daha kaliteli, daha sağlıklı ve daha az riskle, daha korunaklı sürdürebilmek için en azından sıradan insanların ortalama fitness değerlerinde olmanızda yarar var. ne diyor hipokrat : "her bir bireye ne fazla ne de eksik, fakat doğru miktarda gıda ve egzersiz sunabilseydik, sağlığın en emin yolunu bulmuş olurduk."

    bu başlıkta fitness egzersiz videoları (squat videosu gibi) yüklenirse veya öneriler dile getirilirse çok memnun olurum.

mesaj gönder