1. günah keçileri diye korunmak istenmiş ki 'insani' açıdan bakarsanız haklı olabilirsiniz. lakin;

    ne kadar eğitim seviyesi yüksek suriyeli varsa hepsi şu an avrupa'da iyi imkanlarla yaşıyorlar, avupalılar kendileri söylediler bunları zaten. buradan yola çıkarak eğitimsiz, cahil dediğimiz kesimin nerede oldukları konusunda bir fikriniz var mı? bingo! doğru tahmin tabiki türkiye'de.

    hatay ve adana'ya gidin bakalım neler göreceksiniz. daha şimdiden hırsızlığa, ayaklanmaya başladılar bile ufaktan ufaktan. bir yazarın belirttiği gibi 55.000 çocuk doğmuş bir sene içerisinde.(buraya ahmet kaya şarkısı gelecek)

    tüm bunlara karşın hala pozitif olabiliyorsanız üzgünüm ama bence bildiğin saflık bu. ülkemizdeki cahil kesimin neler yaptığını gördüğünüzü varsıyorum. bir de üstüne bu insanlar tüm haklardan 'bedava' yararlanıyor bak, senden benden vergiyi çatır çatır alan devlet bunlara herşeyi bedavadan dağıtıyor ne güzel di mi..

    daha da gelecekler avrupadaki aylak kesim buralarda olacak cirit atacaklar, ben bunlara göz yumamıyorum ne yazıkki kardeşim kusura bakma ülke bir kişinin çıkarları uğruna heba olup gidiyor.. gerçekten yazık

    düz hesap geleceğini varsaydığımız 2 milyon suriyeli ve mevcut 3 milyon suriyeli ile birlikte bir parti kurup hepsi oy verse barajı geçecekler nerdeyse bir de böyle bakın..(burada hepsinin oy kullanma hakkı olduğu varsayılarak yorum yapılmıştır) yani sayısal olarak ne kadar çok olduklarını bir daha düşünün diye söylüyorum bunları.

    peşin not: sakın olaki anti-suriyeli olduğum anlaşılmasın diye yazıyorum. insani yardım herkese yapılmalı, muhtaç olan herkese el uzatılmalı, ama sen kendi vatandaşlarının daha can güvenliğini bile sağlayamadığın bir ülkede bilinçsizcene bu kadar insanı ülkeye sokarsan yarın bir gün başına bela olurlar.

mesaj gönder