1. alakası var mı bilmiyorum ama dün akşam gördüğüm şeyi anlatayım. tv'de fm tv diye bir kanal var. radyoyla bir alakası yok. cübbeli, sarıklı ve sakallı adamların siyaset falan tartıştığı -daha doğrusu öyle gözüktükleri- programlar yapıyorlar.

    dün de gece yarısından sonra manşetten millete diye bir programda iki tane cübbeli, sarıklı ve sakallı -kısaca css- adam vardı. bir tanesi 2-3 dakika boyunca brüksel'de ve avrupa/amerika'da patlatılan bombaların o ülkelerce patlatılıp insanları müslümanlıktan soğutmaya çalıştıklarını anlattı. sonra iyice gaza gelip kameraya döndü, başladı konuşmaya: "müslüman uyuma, açık gözlü ol..." tabi burada bana acayip bir gülme geldi. "bunlar kendileri patlatıp müslümanlıktan soğutuyor. geçenlerde bir haber aldım. falan filan yerde bomba patlayınca 5 bin kişi sakalını kesmiş. sakalını kesme! cübbeni çıkarma! sarığını çıkarma!..." belki birkaç dakika daha islam'la hiçbir alakası olmayan dış görünüşle ilgili bunlara benzer tavsiyeler falan verdi. bundan sonra ne kadar ciddiye almasam da, sinirlendim. ya hadi bu saçmalıkları söyledin bir tane de ayıp olmasın diye, erdemli olun, iyi olun, beyninizi kullanın, kula kulluk etmeyin, insanlara zarar vermeyin, zekat verin -ya da muhtaca yardım edin- gibi bir şey deseydin ya. hayatımda bu kadar şekilci insanları bir arada görmedim ben ya.

    bu da bana geçenlerde bir yerde gördüğüm bir lafı hatırlattı: "insanlar bir dine mensup olduklarında, artık ahlaka ihtiyaçları yokmuş gibi davranıyorlar." buna benzer bir şeydi işte, genele bakarsak dünyanın en haklı lafı olabilir. bir müslüman olarak dinime büyük zararlar veren sizin gibilerden nefret ediyorum.

    !---- kamu spotu ----!
    karşı görüşü de bir dinlemek lazım deyip saçma sapan yerleri izlemeden/dinlemeden önce iyi düşünün, aksi takdirde bu akıl sağlığınız için hiç iyi olmayabilir.
    !---- kamu spotu ----!

mesaj gönder