1. %55 hayır, %45 evet olarak sonuçlanacağını düşündüğüm referandum.
    ancak %60 üstü evet çıkarsa da şaşırtmaz.

    gerçek olan şu ki; sonuç ne çıkarsa çıksın farketmez, kaybeden türkiye olacaktır.
  2. bu referandum yapılsın kararı alan meclis oylamasında yasak alenen çiğneniyordu açık oy kullanılıyordu. bir oy kabinine 3 akpli amca düşüyordu.. (bkz: açmayın dedeler) daha neler neler... tarih bunları da unutmayacak.
  3. bu referandumdan önce çatır çatır muhalefet yapacak; hırsızsın, katilsin, yalancısın, günahkarsın diye yüzüne yüzüne bağıracak bir selahattin demirtaş vardı, onu da el birliğiyle içeri tıktılar susturmak için. hani çok kimsenin de sesi çıkmadı, çıkmıyor...
  4. bugün ankara metrosu'nda bir grup öğrenci khk ile ihraç edilen akademisyenlerinin yüksel caddesi'nde yaptığı açlık grevini duyuruyorlardı. oturanlardan biri "çorba paraları yok mu?" diye soruyor. sonrasında ise bir grup soruyu sorana müdahale ediyor. olaya dışardan bir kişi daha dahil oluyor ve ılımlı yaklaşıyor olaya sakinleştirmeye çalışıyor, aslında olay böyle değilmiş amacı çorba paraları yok mu diyeni savunmak imiş. kimse sakinleşmeyince söylem aynen şu: bu metro nimet değerini bilene. ( nimet dediği metro murat karayalçın döneminde yapıldı. karayalçın tarafından demiyorum döneminde sebebi ise vergilerle yapılmış olması. ama şahsa göre img tarafından yapılmış.) sonrası mı metro nimet diyen zat yarın 18:00'dan sonrası için milleti tehdit etti, görürsünüz diyerek...
  5. eminim ki beyaz arka plan evet ve bok rengi arka plan hayır üzerinde psikologların yardımı alınarak çalışılmış. beyazın bariz bir çekiciliği var. iktidar açısından bilimin işe yaradığı nadir zamanlar bunlar.
  6. hatay'da sahte mühür iddiaları var. tercih yerine evet yazan mühür olduğu ifade ediliyor.
    ekleme: ben bu yazıyı yazdığım vakit seçim kurulu tarafından açıklama yapılmamıştı. açıklamaya göre evet mühürleri de geçerli sayılacak.
  7. çala çala kazanacaklar yine. 5 tane oy kullanan muhtar mı dersin, suriyelilere evete bas diye evet oyu kullandıran mı dersin, evinde oy sandığı ve birsürü evet ile fotoğraf çekilen mi dersin...

    demokrasinin olmadığı bi yerde demokratik bi referandum beklemek hata zaten..
  8. sahtekarlıklar bir bir nete düşmeye başladı. bakalım sonumuz ne olacak!?
  9. soru işaretiyle biten herhangi bir soru cümlesi veya neye evet neye hayır vereceğimiz konusunda herhangi bir yazılı metin olmadan sadece bir "evet" ve "hayır" şeklinde oy pusulası olan ve muhtemelen %52-55 aralığında "evet" çıkacak olan referandumdur.
    dewe
  10. evet mührü ve mühürsüz oyların da geçerli sayılacağı çooook demokratik oylama.türkiye tarihinin rezilliğidir.bunun seçim esnasında yapılması şaka gibi.hayır çıkarsa iptal de ederler.evet çıkarsa kimse gündeme getirmez.