1. bu anlaşma ile ilgili yurdumun haber sitelerinde göremediğim bence önemli bir detay var.

    "türkiye'ye iade edilen kadar suriyeli sığınmacıyı ab sığınma sağlayacak" diye reklamı yapılıyor, ama bunun bir sınırı var, o da 72000! sadece yetmiş iki bin! bu sene sadece ocak'ta yaklaşık o kadar suriyeli yunanistan'a geçmiş.

    yani kısaca 3 milyar euro karşılığında suriye'den ne kadar insan türkiye'ye gelirse hepsine biz bakacağız. "demokrasi" diyenler şu anlaşmayı bir halk oyuna sunsalardı keşke.

    umarım suriye'liler karadeniz/ukrayna üzerinden romanya'ya geçme işini hallederler, sonuçta karadeniz tunus/libya-italya güzergahından daha az tehlikelidir muhtemelen.
  2. ilki rusya krizinden dolayi finansal destek arayan buyuklerimizin attigi adim(!)ikicisi kolluk kuvvetlerine yaptiklari yatirimin bir baska cesidi.olaganustu hâl durumunda suriyelilerin kendi saflarinda yer alacaklarini saniyorlar da; adamlar kendi ulkeleri icin savasmamis be,senin icin kilini kipirdatmazlar.onlarin en fazla yapacagi sey: biz savasirken,mallarimizi yagmalamak olur..

    bu kadar mi stratejik dusunmekden uzak bu buyukler.govde gosterisi icin acilan kucaklar,sozde ortadogu liderligini kullanarak atilan adimlar bu mudur geldigimiz nokta...farkindayiz artik sayenizde bir "ortadogu ulkesi" oldugumuzun.

    kendi tabirleriyle "degerli yalnizligimiz" ile bas basayiz...yersen
  3. fransız basınından takip edebildiğim kadarıyla, işe yaramayan (*:vasıfsız işçi) mültecileri türkiyeye iteleyecekler, karşılığında da aynı sayıda işe yarar vasıflı işçi (doktor, mühendis, itfaiyeci vs) mülteciyi türkiyeden alacaklar. misal fransada müthiş doktor açığı var, bu şekilde ucuza kapatabilirler (üç milyar dolarcık)
  4. nasıl vicdansız ve bencilce yorumlar yapılıyor. elbette anlaşma karanlık ve kirli bir anlaşma buna şüphe yok. ama biraz vicdan penceresinden bakmayı da denemeliyiz.

    uluslararası af örgütü "mültecileri pazarlık konusu yapmayın, bugün insanlık için kara bir gün" diyerek bir kampanya başlattı stopthedeal

    bu da kampanyaya ilişkin bir haber
  5. türkiyenin neden bu kadar hevesli olduğunu anlayamadığım anlaşma.

    biz avrupa birliğindeki normları muhasır medeniyetler seviyesine gelmek için mi istiyoruz yoksa şov yapmak için mi? bir faslın şartları, kondisyonları belli, fasıl açılmadan sen üstüne düşeni yap, kanunlarını revize et sonrasında fasıl açılsa ne olur açılmasa ne olur?

    (bkz: tribünlere oynamak)
    reax
  6. rezaletin bir perdesi daha sergileniyor.
  7. anlaşma yunanistan'a 20 mart 2016 tarihinden sonra kaçak yollardan geçen suriyelilerin türkiye'ye geri gönderilmesi ile ilgili. ayrıca türkiye'ye geri gönderilen suriyeli sayısı kadar avrupa birliği belirlediği kriterlere göre suriyeli alacak. anlaşmanın en enteresan yanı bu bana kalırsa. ayrıntılı hali burada.

    not: bunu da göndermezse en azından ortalı durur youreads yazısı profilde.^:swh^
    edit: hayret. gönderdi.
  8. karşılığında türkiye'ye ne fayda sağlayacağı anlaşılamayan hadise. anlayan beri gelsin. siyasilerimizin bile anladığını sanmıyorum. lan yoksa?!
  9. avrupanın tampon bölgesi olmayı başardık. bakalım bu anlaşmayı hazırlayan büyüklerimizin yukarıda arkadaşların yazdığı benim tekrar etmek istemediğim sorunlara karşı bir çözümü var mı yoksa göç yolda kurulur mantığıyla yine olan halka mı olacak.
  10. şimdi ben nacizane bir üniversitenin nacizane bir bölümünden mezunum siyasetten zerre anlamam. şimdi bunu ilkokul 1. sınıf mantığı ile anlamaya çalışıyorum ki gelecekte zarar görecek çocuklarımıza anlatabileyim.

    bilmem kaç milyon suriyeli ülkemize gönderilecek. 3 milyardolar karşılığında ve içlerinden istediklerini seçip alacaklar. hadi devleti yönetenler bunu anlık para sağlama için kabul ettiler. benim anlamadığım ülkede kimse sesini çıkarmıyo. oluşabilecek sorunlar neler kimsede ses yok. ben sabahtan beri gerçek mi? yoksa cumartesi mesaisi uyuyormuyum rüyamı görüyorum. hala düşünceler içerisindeyim. geleceğimiz 3 milyardolara satıldı. 5 sene sonra tv de izleriz. suriyeli dehşeti diye.