1. Son dakika geçen haberlere göre, almanya soykırımı resmen tanıdı.arkadaşlar şimdilik link veremiyorum, haberi televizyondan öğrendim.

    Link

    Haber türk'te konuyu değerlendiren prof. Dr. Faruk şen'in dedikleri dikkatimi çekti.spikerin türkiye ne yapmalı sorusuna, bazı anlaşmaları askıya alabilir, alman markalarına engel olunabilir, kısa süreliğine büyük elçi çağırılabilir gibi şeyler dedikten sonra şöyle devam etti.

    Korkarım ki bunlar olmayacak, almanya hükmeti kamuoyunu yokladıktan sonra bu kararı aldı.türkiye'den çok büyük tepki geleceğini zannetmiyorlar.

    biz böyle devam edelim, gerçekten müthiş.

    Ahana da şöyle bir Gelişme oldu.inşallah lafta kalmaz.
  2. !---- spoiler ----!

    tasarı, ermenistan'daki soykırım anıtına çelenk koyan tek türk olarak bilinen cem özdemir'in başkanlığındaki parti tarafından parlamento'ya sunuldu.

    !---- spoiler ----!
    ilgaz
  3. siyasi olarak pek de bir şey değiştirmeyecek olay. zaten dünyada birçok ülke kabul etmiş durumda. bir yaptırım uygulayamazlar. fakat kimse tarihinde olmayan bir olayın olmuş gibi gösterilmesini istemez.

    bu yasanın en büyük sonucu artık okullarında bu şekilde eğitim vermeye başlayacak olamaları. "soykırım" diye ortalıkta dolaşan binlerce "sarı kafa" görücez yakında. zaten çoğu kabul ediyordu ama resmi olarak tanımak farklı bir olay. ermenistan'ın daha sağlam lobicilik yürüttüğü ortada. demek ki türkler neoosmanlıcılık oynarken adamlar çalışmış. biz "fetih şöleni" yaparken onlar yol almışlar.

    işin tuhaf tarafı ise suriye'nin de dahil olduğu 29 ülkenin bunu "soykırım" olarak tanırken israil'in bunu tanımaması olmuştur. artık gerçek dost-düşman ayrımını iyice kavramamız gerek.
  4. arkadaş icraat yapın icraat. kovun şunların büyükelçisini, konsolosluklarını kapatın. sert açıklamalr yapın yav ne kadar pısırık kalıyoruz şu işlerde.
    alman parlementosu kimdir ki bizim tarihimizlle ilgili karar alıyor neye dayanarak? nasıl bir sentezle ?
    çok da s.kimizde sizin aldığınız karar diyecek bir babayiğit yok mu ?

    oylama, türkiye'nin avrupa birliği üyelik sürecine balta vurmak için kurgulanmış oylamadır.zamanında hrant dink bile ''merkel, türkiye'yi ab'ye almamak için ermeni sorununu kullanıyor, utanıyorum!'' demişti.
  5. tarihi güçlü olanların yazdığı bir dünyada tarih göz ardı edilerek alınmış tamamen siyasi ve ırkçı karardır.

    bugünü değil ancak bugünden 100 yıl sonrasını etkileyecektir aynı zamanda.
  6. yıllarca ne kendi vatandaşına ne de dünya kamuoyuna şu 1915 olayını anlatamadık. ermeniler ve lobileri harıl harıl çalışarak tüm dünyaya yayılırken, bizimkiler bu gelişmeleri çok önemsemedi, önemsediğimizde ise çoktan dünya bu olayı ermenilerden dinlemişti bile. en büyük atılımımız arşivleri açalım herkes görsün gerçekleri dedik, ona da taraftar bulamadık.
    bakın bugün karşılaştığımı bu sorunların temeli, kendi halkımıza bile bu olayı öğretememiz ve bu olayların zarar görenlerinin türkler olduğunu ve haklarını savunmaları gerektiğini anlatamamız. birde tüm bunların üzerine basiretsiz dış politika karar alıcıları ortaya çıkınca, olaylar ardı ardına gelmeye başladı. türkiye'nin 2000 sonrası yaptığı doğrular olduğu gibi, büyük yanlışlarıda oldu, ve şimdi bunlarla yüzleşmeye başladık. gelecekte özellikle suriye ve arap baharıyla ile ilgili yapılan yanlışlar daha çok başımızı ağrıtacak, artık şöyle bir sirkelenip kendimize gelmeli ve bu olayları iyice öğrenip, doğruları dünyaya bizlerin yansıtması gerekmektedir.
  7. almanya'da 3 milyon türk vatandaşı vaaağğar... diyen malum zata kapak olan karar.^:gördün mü milyonları şimdi^
  8. woooow dış politika da yeni bi başarı(!) daha teşekkürler aqp...
  9. bundestag'taki 11 türk milletvekilinin de kabul oyu verdiği karar. şimdi alman ulusal meclisi bundestag'taki partiler bağlayıcı kurallara tabidirler yani parlamenterler parti grup kararına uymak zorundadırlar ki aksi takdirde partiden ihraca değin yaptırımlar mevcut. kürsüye ermeni rozetiyle çıkan ve çığırtkanlığı ile dikkatleri üzerine çeken yeşiller'in eşbaşkanı kraldan çok kralcı türk(!) cem özdemir'i bir kenara bırakırsak geriye kalan 10 türk milletvekili umarım bu bağlayıcı hukuk kuralları yüzünden parti grup kararına uyup kabul oyu vermişlerdir. aksi takdirde gerçekten çok komik olmaz mı? düşünsenize koca ülkede 3 milyon türk var ve mecliste de onların seçtiği 11 türk var ve hiç biri türkiye'nin arkasında durmuyor. gerçekten trajikomik.
  10. türklerin facebook'ta çok sert tepkiler vermesine sebep olmuş karardır. yakında alman parlamentosu dize gelecek inşaallah.