1. zorunlu olanı saçmadır.
  2. zorunlu askerliğe karşıyım neden mi çünkü...

    1-herkesin vücudu psikolojisi bunu kaldırabilecek düzeyde değil...
    2-hayatında silah tutmamış insanları 3 aylık eğitimle teröristle çatışmaya yolluyorlar...
    3-alternatifi var (paralı askerlik)...
  3. stajım biter bitmez eğer devlet kapısına maaşlı girmezsem gideceğim şey, yer.

    amacım uzun dönem gidip kenara bir miktar para koymak. dönünce de kendime iş yeri açmak.

    bir amacım daha var o da komando olup eğitimde derece yapıp askerliği gökçeada'da yapmak. lakin insan her yerinde torpil dönen ülkenin bu derecelendirmesinde torpil döner diye korkmuyor değil.

    inançlı bir insan olduğum için askerde ölmekten korkmuyorum ama tek korkum mayına falan basarım ya da vurulurum ölmem ama sakat falan kalırım. amaç ne derseniz amaç adam öldürmek değil, spor, o ortamı görmek, belki de bundan 30 yıl sonra sanki çok önemli bir bok yapmışım gibi "siz de askerlik mi yaptınız, askerliği ben yaptım olm" diyebilmek.
  4. facebook'da şöyle bir yorum okudum az evvel, uzak tanıdıklarımdan birine ait - spoiler ibaresi koyuyorum ki okuyacaklarınız ağır/saçma/kan dondurucu/üzücü/acınacak/hak verilecek, her neyse işte, gelmeden dikkatli olun diye :

    !---- spoiler ----!

    ''bir arkadaşım vardı az evvel kendisi adapazarı hdp başkan adayı lakin kendi de bildiği gibi ordan ona ekmek cikmayacagini .... her sene giriyor her sene azbucuk oyla oyalaniyor bir paylaşım yapmış oglunuzu askere göndermeyin silahlanma falan filan zart zurt bende söyle yorum yazdım seve seve yaptım bir daha olsa bir daha yaparım diye beni arkadas listesinden çıkartmış ama bu bana şunu hatırlattı ağır romandan bir sahne gaftici fethi mahalleye sesleniyor yeni dergi tanıtımı ni yapıyor üç kagitcinin tekidir kendisi konusu da su oğlunuzu ibne olmaktan nasil kurtarirsiniz ( oynama evladim)''

    !---- spoiler ----!

    türkçe kullanımını es geçiyorum, olur ya bir hiddetle yazmış gencimiz, elleri titrek. kontrol etme ya da tartma aşamasını es geçmiş diyorum. kendisinin sağlam bir black metal dinleyicisi olduğunu da eklemeliyim, hala öylemidir bilemiyorum gerçi geçmiş zaman. nasyonal sosyalist olmak bunu mu gerektirir? aslında, evet. ama o ideolojiyi de ne kadar bildiği belirsiz.

    içerikteki empati yoksunluğundan falan dem vurmanın bir manası yok, kimleri incittiğini, incitebileceğini önemseyecek kadar geliştirememiş o oluşu, belli. önceden olsa kızar, küfürler eder ve hatta deli gibi tartışırdım sanıyorum. ama şimdi fark ettim ki hiçbir manası yok. tekrar tekrar okudum, ağır romanı izleyerek çıkardığı anlamı da okudum. o filmi nasıl izlemiş merak ettim, içi hiç acımış mı acaba izlerken? muhtemelen, hayır. yahut başka şeylere acımıştır içlerimiz. bir de şöyle bir yorum yapılmış: ''aynen kardesim uc bes cakal konusur turk milleti yapar''. kim bu türk/kürt/amerikan/bilmemne milleti? kim bu çakallar? kime, ne yapıyorlar? bu nasıl bir yanılsama? ne tür bir paranoya?

    vicdani ret, eşcinsel hakları, eşitlik falan diyoruz ya hani militarizme karşı safta duruyoruz çünkü biz biliyoruz ki ölüm demek, insan olmamak ve daha birçok şeyin yitirilmesi demek. daha insan haklarını, kendi haklarını, doğdukları, nefes aldıkları için sahip oldukları hakları anlayamayan kimselere ne anlatabilirsiniz?

    umudumu yitiriyorum sevgili interaktif kültür ağı, insanların 'fikirleri' tarafından boğulduğumu hissediyorum.
  5. iki oğlu da askerlik yapmamış adam şehitliği övüyor, ne mutlu şehit ailesine diyor, 50 tane korumayla gezen adam şehit olmak arzusundayım diye palavra sıkıyor, kusura bakmayın daha bunların peşinden gidenlere her şey müstehak...
    mutlu
  6. yaşandı bitti saygısızca.
  7. @tin abutut' un düşüncelerinin birçok insanla aynı olduğu vatani görevdir askerlik. sen o kadar yıl oku çalış çabala sonra işe gir kendince mutlu bir hayatın olsun, sonra mı? liderlerin keyfine göre değişen ülke durumuyla canını hayatını riske at. onca yıllık emek ve uğraşın hiç olma yolunda ilerlesin. süresinden bahsetmiyorum ki süresi insanın hayatından bir şeyler çalamayacak bir şeydir ama kayıp mıdır? evet belki de gereksiz olan hayatından 5.5 ay alan bir kayıptır. ülkeye götürüsünden bile bahsetmiyorum.
  8. 3 hafta sonra şubeye gidip sevk öncesi işlerle adım atacağım bir garip psikolojik deneyim.nisan sonunda muhtemelen yola çıkacağım mayıs celbi için.ayak bağı.başka bir şey değil.tavsiyem, okul biter bitmez aradan çıkarmanız.tecil falan ettirmeyin.yapın bitsin.beni neyin beklediğini bilmiyorum, dönebilirsem nasıl olacağımı da.
  9. 19.03.2016 tarihinde dahil olacağım olay.önce kastamonu daha sonra ankara olacak serüvenin başlangıcı yaklaştıkça benim heyecanım tavan yapıyor.gidilecek zaman olarak ortalığın yangın yeri olduğu,rusya krizi,işid,pkk vs. gibi etkenleri göz önünde bulundurunca bahtsız bir bedevi olduğum aklıma tekrar tekrar geliyor.artık dönersem buraya uzun uzun anılarımı editleyip hatta bir başlık açmayı bile düşünüyorum.sağlıcakla kalın dostlar.
  10. çoğu vatan sevdalısı için ölü olanı makbuldür.

    ben silahlanmaya karşı biriyim. silahla gelen barışın kısa süreli olduğunu görüyoruz her dönem. ve bu yüzden hiçbir gencin birilerinin öfkeyle akan salyalı ağızlarından çıkan emirler doğrultusunda, ölüme gitmesine ve öldürülmesine karşıyım. ölümü ve öldürmeyi biraz bile mümkün kılarsak boku çıkar çünkü insan böyle bir varlık. önce insanlara insan sevgisini aşılayacaksınız. ama sonra çıkıp elinde silah tutan insanları övmeyeceksiniz.

    eğer paran yoksa asker oluyorsun. genceciksin. ve seni doğuya savaşmaya yolluyorlar. orada öldüreceksin ve öleceksin. sonra herkes seviniyor. sen vatanı kurtardın, kahramansın. şehit oldun sen. şehitlik en yüksek mertebedir çünkü değil mi? şehit olmakla ilgi methiyeler düzülüyor ardından. ama sen ölüsün.

    eğer yine başlarından gelen bir emri uygularken yukarıdakilerin hoşuna gitmezse bu yaptığın, bu sefer de halk tarafından öldürülüyorsun. hem de vahşice. ve ölüne küfürler ediliyor, tekmeler atılıyor, boğazını, kafanı kesiyorlar. kimse adını bilmeyecek ve sana şehit demeyecek. ama sen ölüsün.

    çünkü onlar için askerin ölüsü makbul. ve onlar gerçek vatanseverler.
    jole