1. teistlere göre daha ahlaklı olan kişiler. tespitimi hapishanedeki mahkumların ne kadarının teist ne kadarının ateist olduğuna göre yaptım.
  2. kendisi oyle bir kavramdir ki, ne oldugunu bilmeyenler onu teizm ile karsilastirip, ateizmin bir inanc sistemi oldugu yanilgisina duserler.
    -neymis neymis?
    +tanrinin olmadigina kesin gozle bakmakla kalmaz, bu konuda teizm ile yarisirmis.
    -bir daha dusun bak, o dedigin antiteizm olmasin?
  3. turkiye'de pek konusulmasa da amerikada koylu ateizmi diye bir kavram vardir. ozellikle inanmadigi bir seyin varligina karsi ispat ureterek varlik bilinci kazandiran zihniyeti anlatmak icin kullanilir. militan ateizm degildir. o daha cok inanan ve inanc ile ugrasir. bizim koylu atesitinde diger pek cok goruste oldugu gibi sikintisida renk tutar gibi fikir tutmasidir. yine de turkiyede ki ateist kitle bazinda bir tik daha anlayisli ve dinlemeye yatkindir. ki yaradan sessizligin oldugu yerde konusur denirken inancli insanlarin bu kadar ses cikarmasi da gariptir, gurebadir.
    abrek
  4. tanrı adına işlenen cinayetlerin sayısı, şeytan adına işlenenlerden çok daha fazladır...erica jong
    ^:söylemek istediklerim bu kadar^
    r2-d2
  5. iddia edilen tanrı kavramının reddidir. kimse kafasında bir şey kurup şu şöyledir böyle özellikleri vardır deyip, var olduğunu iddia edemez. var olduğunu ispat etmek için, somut deliller sunulmalıdır. ha yok o öyle olmaz v.s. gibi bahaneler saçmalıktır. ateizm, tanrı vardır yoktur tartışması içinde değildir. ateizm, tanrı diye bir kavramı baştan red eder. deist ve agnostiklerle bu tartışmaya girmeliler, teist arkadaşlar, ateistlerin sorunu değildir bu.
    psk34
  6. söylenmiş çok güzel bir söz vardır; tanrı mı insanları yarattı, yoksa insanlar mı tanrıyı?

    cevap belli. insanlar her zaman g.tlerini güvenceye alma peşindedir. (bkz: maslow piramidi) e hal böyle olunca tutunacak bir dal, sığınacak bir yer aradı insanlar. bunun sonucundaysa tanrı yaratıldı. kısa ve öz söylebileceklerim bunlardır.
  7. şahsen felsefi bir akım olduğunu düşünmüyorum. konunun diyalektiğine baktığımızda teizm ile arasında bir fark yok. bir taraf koşulsuz var derken diğeri yok diyor ama altı boş. sizleri materyalizme davet ediyorum.
  8. agnostisizm olacak sanıyorum.dinleri yok sayar ve tanrının varlığını bizim bilemeyeceğimizi savunur.diğer adı bilinmezciliktir.
    ayrıca onca düşünce araştırma ve sorgulamanın ardından üstünde karar kıldığım bir nevi felsefi akımdır.
  9. ateizm derneği'nin sitesi mahkeme kararıyla halen kapalı olsa da tr uzantılı hali erişime açıktır. onu kapatmayı unutmuşlar.^:swh^^:iyi olmuş tabi, ne o öyle, her şeyi kapatıyorlar.^