1. önemi yoktur önemli olan kimle olduğudur .
    belit
  2. benim için önemlidir çünkü evlenecek kadar sevdiğim insanla beraber tecrübe etmeyi isterim her şeyi. onun hoşuna giden şeyleri zaaflarını sadece ve sadece benim bilmem gerekir, aynı şekilde benim de ilk ve son defa olarak ona açmam gerekir kendimi. fakat aşık olduktan sonra bunların önemi ne kadar artar ne kadar azalır bilemem yine de tavsiye verecek olursam kendinizi evleneceğiniz insana saklayın derim. kadınların bu konuda ne düşündüğünü bilemem ama bir erkek olarak ben böyle düşünüyorum
  3. memeli hayvanların çoğunda bulunan, halk arasında kızlık zarı diye bilinen, saçma sapan anlamlar yüklenen şey. domuzlarda da var mesela. bakire hayvanlar için neler düşünür acaba bu çomarlar?
    jir
  4. abartıldığına inandığım bişey. eğer iki kişi de bakir/bakire de birbirinde böyle bir şart arıyorsa tamam da , çifte standart yapmanın alemi yok , hele şu zamanda.
  5. bekaret esaret oluyorsa önemli, hakaret oluyorsa önemsizdir.

    (bkz: önem)
  6. namus kadar önemlidir (!)
  7. kişiye göre değişir eğer sen de bakirsen karşındakinden de aynısını istemen normal fakat onla bunla yatıp illa "banane ben bakire isterem :(( " demek ikiyüzlülüktür.
  8. önemli olup olmaması kişiden kişiye göre değişir. herkes kendi gibi olanı ister. mesela aramızda ben daha önce bir kadınla/erkekle cinsel anlamda bir şey yaşamadım ama karışımdaki kişinin böyle bir şey yaşamış olmasını problem etmem diyebilecek olan var mı? bunun kadın olanına ne ad verilir bilmem ama erkekse

    (bkz: meriç)

    bunu diyen kadınlara yaranmak, şirin gözükmek, "ne kadar da ileri görüşlü, modern, özgür, vs vs... bir erkek" övgüsünü kapmak için der. yani sadece lafta kalır. kimse kimseyi yemesin burada.
  9. elbette değildir !
  10. evet desem iki yüzlü olurum hayır desem içim içimi yer öyle bir durum.