1. birkaç yıl ara verdikten sonra yeniden hayatıma dahil etmeye başladığım ilk göz ağrım.

    hayatıma ilk girdiği yıllar hep uzaktan izleyicisi olmakla yetindim. yetinmek zorundaydım. "bir turda ben binebilir miyim" çocuğu olarak yaşadım ilk çocukluk günlerimi. yıllar yıllar sonra sadece bana ait olarak hayatıma girdiğinde sanırım hayatım boyunca hiç mutlu olmadığım kadar mutlu olmuştum. ta ki çalınıncaya kadar.... o üzüntü de en az mutluluğu kadar tarif edilemezmiş, çok geç tanıştım:(

    inat ettim yeniden aldım, daha az pahallı bir bisiklet oldu tabii. ama tepe tepe kullandım. bana yetti de arttı bile. üstüne bu yaşta kaza bile yaptım. yılmadım, devam ettim...ama iki yıldır bir şekilde kenarda benim onu yeniden görmemi bekliyordu ve ben onu gördüm, utanarak sevdim onu... şimdi bakımlarını yaptırıp, paslarını çözdürdüm ve bir kaç seferde işe gidip geldim benim emektarla.

    mutluyum anlayacağınız tekrar buluştuğumuz için.
  2. günümüzde binenin kendisini farklı konumlandırdığı, başkaları tarafından farklı algılandığı ancak normalleşerek toplumun her kesimine yayılması gereken ulaşım ve eğlence aracı.
  3. eğer küçük bir yerde okuyorsanız ya da yaşıyorsanız kesinlikle en güzel ulaşım aracıdır.
  4. zamanında pisiklet demişiliğim de vardır bu araç için.zaten bu meret için yapabileceğim tanım kombinasyonları sınırlıdır.sebebiyse onu yaşamayı,hissetmeyi, hakkında konuşmaya her seferinde tercih edişim galiba.içim gidiyor tabiri vardır ya,heh işte öyle bir şey.düşüncesi yeter beni harekete geçirmeye.bu hiç değişmesin istiyorum.
  5. one
  6. öyle bir şey ki yokuş aşağı giderken özgürlük, sisde giderken sonsuzluk hissi verir.
  7. az önce tekirdağ- kumbağ turunu tamamlayıp döndüm 38 km yol tepip, 1100 kalori yakmışım. (bkz: oha)

    çok zevkli bir şey. yolda çeşit çeşit aksiyon yaşıyorsun.mesela küçük çocuklar zaman zaman soruyor "abi nereden geliyorsun?" diye. bir keresinde 3-5 velet aralarında benim nereden yola çıktığım konusunda iddialaşmış hatta. :) tekirdağ'dan yani merkezinden geldiğimi söyleyince hayal kırıklığına uğruyor çocuklar. çünkü tekirdağ uzun mesafe turcuların sık kullandığı bir güzergah. dünya turuna çıkmış insanları gören veletler haliyle bana burun kıvırıyor. :)

    bugünün asıl bombasıysa ortaokul arkadaşımı görmemdi. :) (bkz: oha again) sen kalk istanbul'dan, bağcılar'dan tatil için kumbağ'a gel, yolda ortaokulda saçını çeken, teneffüste topunu alıp kaçan adamı gör. :d gerçi ilk ben onu gördüm, o fark etmedi beni arkasından seslendim. :d kızın ailesi de biraz arkadan geliyormuş, onlar da şaşırdı. :d

    bisiklet güzel arkadaşlar, hele de koca koca adamların o taytla ortalıkta gezmesi paha biçilemez. toplum içinde o taytla rahat rahat geziyorsan gerçek bisikletçi olmuşsun demektir. :)
  8. benim için şu dünyada icat edilen en güzel şeyler listesi yapılsa ilk 100' e girer.
  9. ulaşım aracı olarak ortaya çıkan, günümüzde spor, eğlence gibi amaçlarla da kullanılan güzel alet. mucidine teşekkür etmek lazım ama bu konuda kesin bir bilgi yok. gelişiminde emeği geçen herkese saygılar.
    one
  10. mantıklı şekilde sürülürse istediğiniz her yere hızlı ve güvenli gidebileceğiniz bir taşıttır.