1. küçük bir ilçede yaşamam sebebiyle uzun yıllar kullandığım, arabaya göre daha hızlı -bizim ilçede geçerli sanırım bu sadece-, daha güvenli, daha sağlıklı ve daha eğlenceli 2 tekerlekli taşıttır.
  2. izmir'i hatırlatır bana.insanlarımıi, yolu ve özgürlüğü.
  3. konya'da yaygın bir ulaşım aracıdır.
  4. küçük yaşlarda çok değer yüklenmemesi gereken ulaşım aracıdır aynı zamanda, çalınabiliyor.
  5. dönemin yoksul ailelerinin önde gelenlerinden birine mensuptum. ultrasonda aileme "çocuğunuz erkek hadi iyisiniz köftehorlar" müjdesi verilmesine rağmen pembe bir bisiklete sahiptim. tam hatırlamamakla birlikte muhtemelen akrabaların büyüyen kız çocuklarından birinin bisikletiydi bu. mahallede alay konusu denilince akla benim pembe bisikletim gelirdi. bu bisiklet yüzünden rahatça ip atlayamazdım. neden ? çünkü pembe bisikletim var, buna artı olarak ip atlarsam kesin kız olmak istiyor derler diye. sonra maşasından kopmuştu da mavi bebek gibi bir beldeyama bisikletim olmuştu.
  6. güzel bir mor ve ötesi şarkısı. şarkının klibi de kendisi kadar güzeldir ayrıca. sözleri için;

    mükemmel bir hava
    mükemmel bir ses
    mükemmel durumda sahibi hatasızdı
    hatasız yıprattı duygularını
    tek bir şans
    bir bisiklet taşıyordu aşkını
    nasıl bi'şey?
    uykusuz uzağa
    gözlerin mahmur
    bakıyorum ufkuna

    bas pedala bak gökyüzüne
    seni bekleyen başka bir adam var

    gözüm yollarda
    yolları sen aşarken
    bekledim ve gördüm ihtiyacım olanı
    biraz şans ve bir bisiklet
    kim tutunmuş zamana?
    pişman değilim asla.
    nasıl bi'şey?
    uykusuz uzağa
    gözlerin mosmor
    bakıyorum ufkuna

    bas pedala bak gökyüzüne
    seni bekleyen başka bir adam var
  7. Milli bisikletçiye çarptığı yetmezmiş gibi, şans eseri kurtulması sonrası bir de üzerine yürüyen otobüs şoförlerini tanırız sayesinde. Yine de aklımız ermez bu çekememezliğe.

    http://m.klasspor.com/tr/haber/56535-Milli_bisikletci_Orkene_otobus_carpti.html

    Bu arada keşke azınlık olsalar ama ne yazık ki baskın grup bu zihniyet. Zihniyet diyorum çünkü bu tip olayları yaşadığım için aslında 'kaza' olmadığını tahmin edebiliyorum.
    one
  8. 2013 mayıs ayında araba aldıktan sonra kuzenlerime bağışladığım ama şimdilerde aşırı özlediğimi farkettiğim taşıtçık.
    taklalar attığım oldu^:kolumda hala izi vardır^, pazardan alışveriş yapıp gidonuna astığım poşetlerden meyve tırtıklarken hakimiyeti bi anlık kaybedip bi korna sesi ile düzeltip korku dolu anlar yaşadım, yokuşu inatla çıkmaya çalışıp inmeden eve varacağım hırsı ile dizlerimin dermanı kesildi, sağanak yağmura yakalanıp iliklerime kadar ıslandım ve yokuşta olan evimizin önünde frenin tutmamasıyla yokuşun sonunu gördüm, ilk alındığı gün hele 18 vites mavi bir bisiklet, gece uyuyamamıştım lan. hüzünlendim şimdi. hey gidi günler.
  9. selesinin rahat olması gereken ulaşım ve hobi aracıdır. evet, bisikletin selesi kesinlikle rahat ve otantik olmalı ki 2 gün sürdükten sonra 3. günün şafağında o bisiklete acısız ve rahat bir şekilde tekrar binilebilsin. yoksa binmeyi bırak toplum içinde gezerken bile dikkatli bakışları üstünüze çekmeniz olasıdır. hoş bir durum değil tabi tahmin edileceği üzere.

    bisiklet güzel bir hobi aracı olmasının yanında çok güzel bir spor aracıdır. uygun mekan ve bisiklet bulunursa çok güzel geziler yapılabilir. hem temiz hava hem de spor yaparak güzel bir uğraş edinilmiş olur. mesela ankara eymir gölü çevresi bu iş için çok elverişlidir. haftasonu şöyle 2-3 kere dönerseniz gölün kenarını bir haftalık stresi atarsınız.

    ulaşım aracı olarak kullanılması benim için küçük yerleşim birimlerinde mümkündür. büyük şehirlerde ulaşımı bisikletle sağlamak çok zor ve gereksiz. giymişşin takım elbiseyi etimesguttan kızılaya işe gidiyorsun bisikletle. böyle bir iş hayatta ölmeden yapılacak 100 şeyden biri olarak listeye eklenebilir ancak. ama küçük yerleşim birimlerinde bence bisiklet en güzel ulaşım aracı. egzoz yok, trafik yok, korna sesleri yok. yeşili bol, insanları birbirine saygılı, trafikteki tek sesin bisikletlerin çin çin öten zilleri olduğu bir yerleşim yerinde bisiklet kullanmamanız abes kaçar zaten.