1. tüm mahkemelerde yazan bir yazıyı hatırlatmak isterim. " adalet mülkün temelidir. " burada mülk kelimesi devlet anlamında kullanılmıştır. günümüzde ise şu soruyu getirir oldu insanın aklına;

    " lan şimdi malın, mülkün yoksa bakarlar mı ki paramız da yok hem zaten mülkün temeli demiş ben en iyisi uğraşmayayım. "
    kuz
  2. ceza hukuku ve yargılamaları insanlığın bin yıllarla verdiği mücadele sonucu kazandığı hak ve birikimlerdir ve oldukça tekniktir. suç teşkil eden fiiller kanunda gösterilir ki buna ''kanunilik ilkesi'' denir. olayda nitelikli hali yoksa hiç bir hakim, var diyemez.
  3. ağır ceza mahkemesinin aldığı bu karara uymuyorum, saygı da duymuyorum deseler ya la bu karara da? inşallah içeridekiler de gerekeni yaparlar.
  4. anlamlandiramadigim karar. bu kadar mi karardi vicdanlariniz? ne yazsam olmayacak, ne desem eksik kalacak.
  5. akılla dalga geçilen karardır. ülkede adalet ve hukuk kavramları para karşılığın da anlam kazanıyorsa bu ve bunun gibi daha nice bahanelerle karşılaşırız.
    saba
  6. kanunda yazılmasına birşey diyemem ama hangi vicdana sığar böyle birşey acaba. böyle iğrenç bir olay için bile 'indirim' uygulanmasını hangi ahlaka, vicdana sığdırabilirsiniz aklım mantığım almıyor benim.

    ülkenin içinden geçildiğini gösteren olaylardan biridir.
  7. Bir ekmek çalanın 15 yıl yediği ülkede gerçekleşmiş saçma karar.

    Edit: haber linki
    tıkla

    Link için Coolland 'a teşekkürler.
  8. toprakta bile yatacak yeri olmayan adamlara cezaevlerinde ranza vermemek için bunlar hep. bu avukat olarak yorumum.

    kimliği kırıp atarsam çok ağır söverim!!!
    iudex
  9. birinin bana şaka mahiyetinde bile olsa söylediğinde sert tepki vereceğim,sinirleneceğim karardır.bunun gerçek olması,ülkede adaletin,vicdanın olmadığını gösterir.daha da bir şey demek istemiyorum bu konu hakkında.
  10. bir türkiye gerçeği işte. yıllar geçiyor, hükümetler değişiyor, ne kadın cinayeti bitiyor, ne tecavüz olayları...

    bu durumdan hükümette, muhalefette memnun değil, lakin kimse bir şey yapmıyor. bir mv ;"tecavüz suçlarına, kadın cinayetlerine iyi hal uygulanmaz ve bu suçlar üst sınırdan ceza verilir" diye bir kanun değişikliği önerisi getirse, ne muhalefet, ne hükümet karşı çıkmaz. ama yıllardır yapılmıyor. onun için insan bu ülkeye dair umutlarini yitiriyor.