1. toprakta bile yatacak yeri olmayan adamlara cezaevlerinde ranza vermemek için bunlar hep. bu avukat olarak yorumum.

    kimliği kırıp atarsam çok ağır söverim!!!
    iudex
  2. birinin bana şaka mahiyetinde bile olsa söylediğinde sert tepki vereceğim,sinirleneceğim karardır.bunun gerçek olması,ülkede adaletin,vicdanın olmadığını gösterir.daha da bir şey demek istemiyorum bu konu hakkında.
  3. tüm mahkemelerde yazan bir yazıyı hatırlatmak isterim. " adalet mülkün temelidir. " burada mülk kelimesi devlet anlamında kullanılmıştır. günümüzde ise şu soruyu getirir oldu insanın aklına;

    " lan şimdi malın, mülkün yoksa bakarlar mı ki paramız da yok hem zaten mülkün temeli demiş ben en iyisi uğraşmayayım. "
    kuz
  4. bir türkiye gerçeği işte. yıllar geçiyor, hükümetler değişiyor, ne kadın cinayeti bitiyor, ne tecavüz olayları...

    bu durumdan hükümette, muhalefette memnun değil, lakin kimse bir şey yapmıyor. bir mv ;"tecavüz suçlarına, kadın cinayetlerine iyi hal uygulanmaz ve bu suçlar üst sınırdan ceza verilir" diye bir kanun değişikliği önerisi getirse, ne muhalefet, ne hükümet karşı çıkmaz. ama yıllardır yapılmıyor. onun için insan bu ülkeye dair umutlarini yitiriyor.
  5. cinsel istismara teşebbüs bile suç olmalıyken ülkemin adalet sisteminin bu sefer tam olmadı galiba herkesin başına gelir bi dahakine tam yap utandırma bizi demesidir
    wtf
  6. ölmüşüz de ağlayanımız yokmuş be.. allah belanızı versin.
  7. şaşıranların olduğunu görünce şaşırmama neden olmuş haberdir. nasıl bir ülkede olduğumuzun farkına varalı çok oldu. sınır tanımıyoruz. söz konusu iğrençlik olunca dünya markasıyız. ne bekleniyordu ? adalet mi ? hak mı ? özgürlük mü ? her bir olaya teker teker toplu tepki göstermeyince ne yapacaklarını zannediyorsunuz ?

    temeli çürük bir ülke , halkı çürük bir ülkedir. yılların cahilliğinin toplanıp etkisini göstermesidir. hayır . sadece cehalet de değil . halk kötü niyetli. bu kadar basit. kötü insanlarız. bunu sadece köklü , etkili bir eğitim sistemi değiştirebilir ve bu da yıllar alır. o yüzden bu eğitime hemen başlanması gerekiyor. ama ülkemizde yetişmiş ve bunu farkına varmış olan insanlar yıllardır bunu söylüyorlar. neden bir şey değişmiyor ? çünkü değiştirtmiyorlar. aziz nesin haklıydı ama biraz eksikti. türk halkının yüzde altmış'ı aptaldır ve kötüdür. kötü olmaya yıllardır teşvik edildik. kötü olmanın ceza görmediğini anladık.

    kötü insanlar dünyanın her yerinde ama bunu bastırmaları için sebepleri var . avrupa'da da var bu kötü insan hindistan'da da . peki hindistan neden bu kadar çürük de avrupa değil ? cevap belli. ahlak anlayışı , eğitim , kültür , özgürlük, refah seviyesi arttıkça kazanılan farkındalık.

    hop diye o seviyeye ulaşacak değiliz ama bir yerden başlamamız gerekiyor. şuan içinse çok zor.

    ülke benim midemi bulandırıyor. köküne kadar mide bulandırıcı. her haber , her olay , her kurum , her sebep her sonuç mide bulandırıcı. polis,devlet , halk .... her kesim çürük. bu kesimin içinde biz de varız. bunu bilmek zaten en kötüsü. birazcık ahlakı olan bir insan böyle bir toplumun parçası olmayı kendine yediremez. ağırına gider.

    ben bu ülkenin çocuklarını , hayvanlarını , iyi niyetli saf insanlarını seviyorum . ama sorun bu iyi niyetli insanların sayısın bu kadar az olması. ben utanıyorum. sizi bilemem ama ben bir ülkenin bu duruma gelmiş olmasından utanç duyuyorum. dediklerim keşke aşağılık kompleksi olsaydı ama değil. gerçekler. gerçek olması asıl trajedi.

    bu tarz haberler gelmeye devam edecek. yıllardır ediyor. çürümüşlükte sınır tanımıyoruz. insan eskiden gerçekten hayret ediyordu artık o da kalmadı. resmen kanıksadık. akşam haberlerindeki cinayet , tecavüz olayları günlük rutinimizin bir parçası oldu.

    yorum yapmak yetmiyor , değiştirmeye çalışmamız lazım. nereden ,nasıl başlanacak bilmiyorum . böyle bir boktanlık nasıl düzeltilmeye çalışılır , ne kadar zaman alır hiçbir fikrim yok ama denemeye değer.
  8. ceza hukuku ve yargılamaları insanlığın bin yıllarla verdiği mücadele sonucu kazandığı hak ve birikimlerdir ve oldukça tekniktir. suç teşkil eden fiiller kanunda gösterilir ki buna ''kanunilik ilkesi'' denir. olayda nitelikli hali yoksa hiç bir hakim, var diyemez.