1. ciddi bir tavsiye beklenmediği sürece bir tık uzağınızdayım. zira tavsiye değil tecrübeden yanayım.
    not : kadın
    izumi
  2. herkesin dertleşilecek arkadaşı benim zira benim dertleşebileceğim insan yok. ne zaman biriyle samimi ilişki kursam, değer versem, alttan alsam geride kalan hep ben oluyorum. unutulan, bir köşeye atılan kişi ben oluyorum. arkadaşıma bana küstüğünde ellerini tutup "küs olsak bile derdin varsa gel mutlaka anlat seni dinlerim" diyen kişi fakat bir tenha yerde gözümden sessizce damla akıtan ben oluyorum. biri ağlayınca yanına giden, neyin var diye soran o insan benim. sinirlenince ağlayan, "güçsüz" gözüken kişi benim. ama asla ve asla o özgüvenli, tuttuğunu koparan kişi olamadım. yanlış yaptığım yerler var, ama hala insanlara güvenmeden edemiyorum. insanlığımdan vazgeçemiyorum. yaradılanı sev yaradandan ötürü demiş yunus emre, sanırım ben bunu biraz aşırı uyguluyorum
  3. dertleşmek nasıl yapılır çok merak ediyorum.
    yani insan neden derdini birine anlatma ihtiyacı duyar ki?
    belki de derdimi çok sevdiğimden derman aramıyor oluşumumdandır bu saçma düşüncem.
    sence de öyledir değil mi?



    ne diyeyim, anlatamayacak kadar çok sevdiğimiz dertlerimiz eksik olmasın.
  4. yeter ulan, anlatıyorum madem bu kadar meraklısınız dert dinlemeye. siz de rahat edin biz de rahat edelim! :) hadi bakalım kim dinliyor?:)

    peşin uyarı:) hayata küserseniz karışmam. :)

    edit: az önce mesaj atıp derdimi soran birkaç arkadaşa içimi döktüm. sağ olsunlar ilgilendiler, dinlediler.

    şunu anladım ki, dert dinlemek, anlatmaktan daha kolaymış. anlatırken fark ettim. dinleyen, akıl veren taraf olmak kolay. pek bir cesaret de gerektirmiyor. zaten bu yüzden başlıkta hemen herkes dinlemeye talip.
  5. anlatın kardeşlerim bende dertliyim hemde boğazıma kadar yalnız önce siz sonra ben sırayla. müzik falan açarız birde mis.
  6. mesaj kutumu kızart bebeyim!! not: erkeğim ona göre kızart! her türlü derdinize çare bulmam. ama benim gibi protest bir insanın görüşlerine değer veriyorsanız, sabaha kadar sizi dinler, elimden geleni yaparım.
  7. “bir gün gelir, dünyanın bir yerinde yıllarca senin haberin olmadan yaşamış birine, bütün hayatını anlatmak istersin.”

    bunu isteyen varsa okuyucu olabilirim.
  8. dinlenecek dert aranıyor(!)
  9. ya ben buradan derdimi anlatsam ne olacak sanki veya dinlesem ne değişecek, karşılıklı bir şeyler içip sohbet edemedikten sonra. karşıda ki anlatırken gözlerine, hal ve hareketlerine bakacaksın, daha sonra sen anlatacaksın o dinleyecek, güleceksin, hüzünleneceksin ve birçok duygu yaşayacaksın öyle tadı çıkar bu sohbetlerin.

    şuan sıkılıyorum mesela, hissizleştim iyice yazmaya üşeniyorum ama karşılıklı sohbet olsa dinlerim de anlatırım da
  10. dertleşmek bir yandan da fikir alışverişi yapmak isterim sevgili youserlar. sonuçta içini döktüğün insan bir nevi dostun olur. insan kazanmak iyidir. ilgilenen arkadaşları beklerim.