1. dünyayı hangi tehlikeden neyin kurtarabileceğini tartısıyoruz? eğer insanların mevcut durumundan bahsediyorsak inanın dünyanın da doğanın da umurunda değil. ne sanıyorsunuz siz kendinizi? doğayı ve dünyayı mahvettiğinizi falan mı? komik olmayın. kendini beğenmiş, kımıl zararlısı zavallı canlılarız. dünya ve doğa insanlı yada insansız her türlü sisteme adapte olacak ve vakti geldiğinde insanları sakız gibi tükürecektir hiç şüpheniz olmasın.

    eğer daha insansı bir bakış açısıyla savaştan, açlıktan, yolsuzluktan falan bahsediyorsanız onlarda bu şekilde çözüme kavuşacak sorunlardır. bütün doğa savaş içindeyken, açlık çekiyorken hiç birşey için savaşmamanız gerektiği fikri de nereden geliyor? düşünü kurduğumuz gibi bir dünya (tabii ahlak olarak) herkesin tahmin ettiği üzere ^:komünizm^ ile bir kaç yüz bilemedin bin yıl gibi kısa bir süre için geçerli olabilir. ama son bellidir ve son sondur.
  2. he-man
  3. adalet, gerçek olanı
  4. karamsarca olabilir belki ama bence bundan sonra dünyayı hiçbir şey kurtaramaz kardeşim. illa bir cevap gerekiyorsa, adalet derim ben.
  5. tek kelime. sevgi değil. nefret değil. kanımca yalnızca saygı kurtarabilir.
    wolf
  6. 2 yaşında "dünyayı güzellik kurtaracak" diye gezen kuzenim kurtarabilir mesela.

    mesela yaani...