1. julia donaldson'ın yazıp axel scheffler'in resimlediği, yıldırım türker'in çevirdiği iş bankası yayınlarından çıkan kitaplar serisidir. okurken bizimkilerden çok ben eğleniyorum sanki

    örnek: süpürgede yer var mı? tostoraman, kasabanın en şık devi, süper kurti, minik balık vs vs
  2. 11-12 yaşlarımdayken okuduğum eşsiz bir kitap dizisi vardı adı da mo'nun gizemi. gülten dayıoğlunun yazdığı enfes bir roman herkese tavsiye ederim 3 kitapdan oluşuyor
  3. suç ve ceza diyeceğim olmayacak. dayım bırakmış evde, elime geçince okumuş bulunmuştum.kimse cocuğuna okutmasın lakin, işte böyle böyle kitaplar keder yapıyor insanda daha küçücükken.
  4. andersen masallari
    (kederi, nasil olsa tadacaklar, bari ustasindan olsun)
  5. hangisi iyidir onu bilemem. çocukları olduklarından daha bilge görmek hata olabilir ama öyle görünmeseler bile hepsinin zevkleri vardır. boyamalı barbie kitabı bir zevk değildir fakat ısınmak için eğleneceklerini okumaları önemli. gidip 15 yaş altı birine sineklerin tanrısı okutulmaz. çocuk romanları, genç yetişkin ve bir de 'çocuklar hakkında' romanlar vardır. domuzcuk'un kulağına su kaçırmayalım.
    abrek
  6. define adası. bir çok sahnesi hafızamda ilk günkü canlılığını korur. sahne diyorum çünkü okurken o kadar güçlü bir şekilde canlanmıştıki aklımda okumaktan ziyade izlemiştim kitabı. kaptan grant'ın çocukları ile birlikte, deniz, korsan hikayelerine meraklı tüm çocukların zevkle okuyacağına eminim.
    gulce