1. o kadar şey sayıp sövmeden önce elbet bir yaşadığı vardır denilmesi gerektiğini düşündüğüm erkek tipi - özelliği. kim bilir belki de "hoşlandığı kadına açılmaya cesaret edemeyen erkek" , "hoşlandığı kadına açılmaya cesaret ettikten sonra çok ağır yaralar alan erkek" ile aynı kişidir. kaybetmiştir belki de kadınını bu yüzden. korkuyordur belki de bir daha olmasına. bu yüzden usulca bekliyordur kendisi de.


    tabi ki kendi öz güven eksikliğinin içinde boğulmuş da olabilir. eğer öyle ise tanım bu özelliğini aşması gereken erkek diye değişecektir.
  2. yeterince yakın olmadığı için direk açılıp herkese yürüyen abaza erkek damgası yemek yanlış anlaşılmak istemiyordur ya da yakın olduğu için reddedilme ve arasının bozulması riskini almak istemiyordur.
    hayat müşterek diyip de bu tarz şeyleri direk bize kitlemeniz de biraz samimiyetsiz. gelip konuştuğunuz için size kaşar falan diyenler zaten bellidir o tiplere açılmayın eyvallah da hepimizi de aynı kefeye koymayın
    wtf
  3. geçmiş yaşantılarının tekrarından korkması, hoşlandığı kişi ile olan ilişkisinin doğası gibi bir takım etmenler önemli olsa da esas belirleyici olan bu deneyimlerin ve tutumun ket vurucu şekilde oluşturduğu kaygıdır. spesifik bir insan davranışını incelerken en önemli sorulardan birisi neden her kişide o davranışı yaratmayıp o kişide bu davranışı yarattığıdır. bu durumumuza özel olarak soruyu güncelleyecek olursak neden her reddedilme deneyimi yaşayan ya da reddedilmenin öz güvenine vereceği darbeden korkan kişinin aynı ketlenmeyi yaşamıyor da bu kişi bu ketlenmeyi yaşıyordur. bu noktada kaygıya davranışını ketleyecek kadar güç veren, kişinin kaygısının bu derece güçlü yapan içsel etmenleri araştırmamız lazım gelecektir. bu araştırmanın sonucu her kişi için bir takım içsel dinamik ortaya koyacaktır. bu içsel dinamikler, nevrotik bir yapılanmayı ortaya çıkaracağı gibi basit bir durum kaygısı olarak da kalabilir.
  4. hic anlamam bu erkek tipini. kiz zaten senin degil, acilmazsan hic sansin yok. acilirsan belki en azindan yuzde sifir nokta bilmem kaç şansın var yani.
  5. reddedilme korkusu olması muhtemel erkektir.
  6. yani sana işareti vermişse, zarfı atmışsa hala ne diye bekliyorsun değil mi ? sana neredeyse çıkma teklifi edecek duruma gelmiş sen iki kelam etmeye cesaret edemiyorsun ayıp sana ya.
  7. zamanında karşı cinsin yediği boklar'dandır.
  8. uzun uzun bişeyler yazmaya gerek yok, sünepe erkektir.
  9. seviyorsan git konuş bence :)

    edit: ciddiyim. doğru insanı bulabildiğine inanıyorsan neden reddedilesin ki? yani ikiniz için doğru insansanız evren neden yardım etmesin? o kadar mı günahkarsın?
  10. ağır loserdır