1. aklı başında olan bir insan, şu an adını dahi bilmediğin insanlara seni yargılama ve bu yargılama sonucunda seni öldürme yetkisi vermek ister misin sorusuna karşılık ne cevap verir diye düşünürsek doğru cevabı bulmakta sıkıntı çekmeyeceğimiz soru.şunu unutmamalıyız ki kanunlar hepimize uygulanabilir .idam etmek demek, bir insanın kendine yapılmış olabilecek bir haksızlığa karşı kendini savunma hakkını elinden almak demektir.
  2. tehlikeli bir karardır.
    çünkü suçsuz birilerini yanlışlıkla idam etme olabilir yani mesela adamın üstüne suç yıkılmış ispatlayamıyor ve suçsuz yere idam ediliyor gerçek suçlu elini kolunu sallayarak dolaşıyor böyle durumlar olma ihtimali yüksek olduğundan tehlikelidir.
  3. ne diyorlar,demokrasi.buyrun yapın referandumu eğer çıkarsa %50.00001 çıkarın yasayı hatta bence yetmez,geçmişe dönük de uygulansın,onu da sorun referandumda.sonuçta demokrasi değil mi?kim takar "adalet geçmişe dönük işlemezmiş" safsatalarını.demokrasi kardeşim boru mu?.%50.00001 aldımı referandumda gerisi hikaye..aha işte en böyük demokrasi..aha işte halkın egemenliği...
    referandum sonucuna göre çıksın valla,sonuna kadar arkasındayım..
    "size don olan,bana şalvar olur"
  4. idam gelmeli mi gelmemeli mi sorusunda gelmemesi gerektiğini savunuyorum ancak bundan daha vahim bir konu bu tartışmalarla gün yüzüne çıktı.

    bir çok insan, halkın çoğunluğu referandumda bu yönde oy verirse idamın gelmesini demokrasi olarak yorumluyor. oysa demokrasi bu mudur? ilk tartışılması gereken konu idam cezasının insan onuruna yakışan bir ceza olup olmadığıdır ki şu an dünya üzerindeki genel kanı bu cezanın insani olmadığı yönünde.

    bu konuyu şimdilik atlarsak halkın çoğunluğunun istediğinin verilmesi demokrasi midir? demokrasi o kadar kötü olmamalı. köleliğin kaldırılması bir çok yerde çoğunluğun aksini istemesine rağmen gerçekleşti, bu durum köleliğin kaldırılmasını anti demokratik bir uygulama mı yapıyor veya referandum ile tekrar sunulsa ve getirilse demokratik mi olacak?

    yaşama hakkı kadar temel bir hakkın ceza olarak kişinin elinden alınması fikrinin referanduma sunulması bile yeterince büyük bir ayıp olarak tarihte yerini alacaktır diye düşünüyorum.

    not : bu girdi uygulamanın kötüye kullanılıp kullanılmaması ile hiç ilgilenmiyor olup hiç hatasız bir şekilde kullanılsa dahi utanç verici bir ceza olduğunu savunuyor.
  5. idamda kimin asıldığından çok ağaçta sallanan boş bir ilmegin olduğunu göstermek önemli. bu arada ortadoğuda özellikle bu asılma fetişini araştırmak lazım. kimse, iğne, gaz veya kurşuna dizmeden bahsetmiyor. nefret şekilciliği bile bu kadar sığ bir karanlık nasıl aydınlanır ki?
    abrek
  6. şu an için olası bir yasa teklifinde akp mhp evet chp çekimser hdp hayır diyor. kendi görüşüm ise gelmemesi yönünde yoksa bunlar nüfus planlaması niyetine kullanırlar.
  7. muhalifleri tek tek avlamaya çalışmak ve ülkenin tamamını hüloğcu ümmetten oluşturmak değilse amaç, gelmemeli.
  8. e hani avrupa birlği, insan hakları?
  9. idam cezası ile ilgili muharrem ince'nin twitter üzerinden yazdıkları dikkate alınmalı
  10. gelmemeli diye düşünüyorum. böyle geri kalmışlıklara hiç gerek yok. o devir eskidendi, geçti. iran mıyız biz la? avrupa kıtasında idam diye bir şey yok yani. biri büyük suç işlerse, tecavüz ederse, vatan hainliği yaparsa verin abi ağırlaştırılmış müebbeti yatsın içeride ölene kadar. yüzü güneş görmesin. hem medenice bir davranış olur hem de daha çok acı verir.