1. abi
  2. insanoğlu doğumundan, çocukluğuna, çocukluğundan ergenliğine ve erişkin dönemine kadar öyle farklı, devamlı yenilenen ve asla bitip tükenmeyen şeylere ihtiyaç duyar.
    fizyolojik, duygusal bütün ihtiyaçları bir yana, insanın asıl ihtiyaç duyduğu şey bir başkasına bu ihtiyaçlarını ifade edebilmek.

    ihtiyacını ifade edebilmek için ise en temel şey iletişim.
  3. kendini görmeye, bunun için bir ben e ve bir sen e.
    derimdeki koyu renkli ben, adı neden ben? farklı çünkü, derimin renginde değil, şekli farklı, yapısı farklı, kendisi farklı, tıpkı benlikler gibi.
    farklılık bir ilüzyondur.

    havaya, suya ve doymaya; yaşamak için, var kalmak için, ışığının sönmemesi için.
    oysa yaşam da bir ilüzyondur.

    sohbete, sevgiye, saygıya; varlığını değerli kılmak için.
    oysa sadece, tek ve sonsuz bir, var olanın dışında başka bir şeyin var olamayacağını bilince, sohbetler, sevgi ve saygı da balon gibi ego şişirici nefesler sadece.

    zamana; düşlerini gerçek kılmak için. peki düş kimin düşü, senin mi yoksa onun mu? düşlerin bile senin değil. süt içerken süt boğazını yakmıştı ya, söylesene yakan süt mü yoksa o mu?

    kıyasa; anlamak için, asimetrik simetriye; bilmek için. neyi bileceğiz?
    insanın ihtiyacı olan tek şey kendini bilmesidir. var olan her şey bunun içindir.
  4. ucuz içki jfdjjsjsjdjd
  5. insan, huzura ihtiyaç duyar, iç huzura. iç huzur günümüzde nasıl sağlanır, maddi kaygı yaşamayacak kadar maddi anlamda rahat olacaksınız ya da güçlü, insan ilişkilerinde genel anlamda beklentisiz bir tavır takınırsanız, hayal kırıklığı yaşamazsınız bu nedenle de içiniz rahat olur, huzurlu olursunuz. iç huzuru sağladığınızda mutlu olursunuz. (bkz: yoga)
    kimbo