• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.98)
mr. robot
mr. robot, gündüzleri siber güvenlik mühendisi olarak çalışırken geceleri kanunsuz bir hacker olan elliot adındaki antisosyal genç bir programcıyı merkezine koyuyor.
bir gün, gizli bir hacker grubu liderinin kendine çeşitli çok uluslu şirketleri çökertmesinde yardım etmesi için iş teklifi aldığında yol ayrımına düşüyor. çünkü bu adamın elliot’u bu kadar çok istemesinin nedenlerden biri çalıştığı şirketteki konumu.


  1. 3. bölümüyle "izlenmese de olur" diziler arasına katılmıştır, henüz başlamayanlara duyurulur.
  2. gayet güzel olan dizi bence. tutup tutması önemli değil beni izletiyor.
  3. elliot rolünü oynayan arkadaşın oyunculuğu, diyaloglar ve dizinin içinde bulunduğu esrarengiz hava birleşince ortaya bölümleri şıp diye bitiveren,etkileyici bir dizi ortaya çıkmış. ilerledikçe daha da güzelleşeceği kanaatindeyim.
  4. klişe sistem eleştirisiyle, bayağı diyaloglarıyla, yalnız olduğu için ağladıktan 5 dakika sonra sevişen baş karakteriyle kötü bir dizi.
  5. !---- spoiler ----!

    9. bölümün sonunda çaldığı where is my mind piyano cover parçasıyla, dizideki ana fikrin kaynağına selam çakılmıştır. ^:fight club^

    !---- spoiler ----!
  6. 9. bölümü henüz izlememiş olanlar okumasınlar. 9. bölüm hakkında spoiler içerir:

    !---- spoiler ----!

    edward alderson (elliot'ın babası) ortaya çıktıktan sonra kim olduğu hakkında 2 tane fikrim vardı. öyle sıradan birisi olmadığını tahmin etmiştim. elliot ile alakalı olan özel bir karakter olmalıydı o. bu fikirlerimden birisi "bu adam kesin elliot'ın babası" idi. diğeri ise "bu adam kesin elliot'ın zihninde hayali olarak oluşturduğu bir karakter, aslında yok." idi. ikisi de doğru çıktı (swh)

    !---- spoiler ----!
  7. yalnız arkadaş biraz daha geç doğsaymış sadece göz olarak doğacakmış.
    elbetteki dizi efsane olmaya doğru emin adımlarla gidiyor ve rami malek de yani nam-ı diğer elliot bu rol için biçilmiş kaftan gibi.
    evet bir de gözleri kocaman, ne güzel, demiş miydim?
  8. iyi mi kötü mü izlesem mi izlemesem mi diye karar veremediğim sonuç olarak izlediğim dizi
  9. kimse alınmasın ama berbat bir finalle sezonu kapatmış olan dizidir. zaten şu sarı saçlı ablaya kıl oluyorum, anca balık gibi bakıp, surat asmayı biliyor. lakin elliot'um tatlıdır, her ne kadar devreleri biraz yakmış olsa da. genel olarak yapabileceğim ilk eleştiriyse sırtını klişelere fazlaca dayayayan bir senaryoya sahip olması, onu da konunun hatırına ve de ilk sezondur diyerek görmezden gelmeye çalışıyorum açıkçası. umarım bomba gibi bir ikinci sezonla dönerler de daha güzel entryler girme şansını yakalarız.
  10. ilk bölümüyle beklentiyi bayaa bi yükseğe çıkaran dizi geri kalan bölümlerde azalan bir grafik çiziyor. 2-3 dakika eleştirecek diye 45 dk izletiyor kendini. ardında soru işaretleri bırakan bir sezon finali ile bitti.
    nasıl zamanında inci sözlük şu v for vendetta maskesini sahiplendiyse ileride fsociety maskesi de bir oluşum tarafından sahiplenecek. demedi demeyin.
    !---- spoiler ----!

    Tyrell Wellick son sahnede vardı.

    dark army nin başı olan kadın sonunda iş adamı olarak karşımıza çıkıyor. şimdi iki soru var: dark army evil corp' un yerini mi alacak yoksa evil corp bilerek mi hackletti kendini?

    !---- spoiler ----!
    gamit