1. yazarız çünkü yalnızız.
  2. ben yazmaya konuşamadığımda başladım...
    içimi dökmeliydim, susmamam gerekiyordu...
    iyi ki yapmışım...
  3. yaban ellerde, anadilinizde konuşup anlaşacağınız paylaşacağınız kimse yoksa etrafınızda yazmaya başlıyorsunuz ister istemez..
  4. kafamdaki birbirine karışmış düşünceler yumağını çözmek için yazıyorum ben, hatta bu durum entrylerime bile yansıyor bazen. örnek vermek gerekirse anlatımın akışını bozan ayrı cümleler, sözler falan.

    her neyse, rahatlatıyor.
  5. hepimiz ölmekten korkarız.yazmak ölümsüzlüktür.sonsuzluktur.sen olmasan da sonsuza kadar var olmaktır.
  6. bir konu hakkında farklı yorumları ve bakış açılarını yakalayabilmek için. okursun, işte tam olarak benim düşüncem bu dersin. bazen ufak tefek şakalar yaparsın. bazen de bazı düşünceler seni çığrından çıkartır o zaman da kendi düşüncelerini yazarsın. herkes farklığı zamanla daha iyi kavrar. büyürsün, büyütürsün ve gerçekten değişirsin.
    ozumm
  7. konuşarak anlaşamadığım için bu yolu tercih edenlerdenim..

    bunun dışında bilgi paylaşmakta bir diğer etken
  8. tanrı ile rekabet etmek için yazarız.
  9. birisiyle konuştuğumda karşımdakinin beni dinleyip dinlemediğini bilemediğimdendir herhalde. bir şey yazıp kıyıya köşeye bırakıyorum ben. okumaya başlayan düşüncelerimi kendine katmak isterse devam ediyor, etmezse bir ötekine geçiyor. kimin dinlemesi gerektiğini benim seçmemem demek, bir dertten daha kurtulmam gerek gibi geliyor bir de. iki taraf için de sıkıntıyı azaltıyorum fena mı?

    birde şöyle bir şey var; yazıyorum çünkü varoluş acısını bir türlü dindiremedim.
  10. sanırım yaratma ihtiyacımı gidermek için yazıyorum. doğru kelimeler ve düzgün cümlelerle bir mantık örgüsü yaratma çabasına girişmek bu ihtiyacı bir nebze gideriyor. ama yapabilseydim sanırım başka bir şey yapardım.