• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.34)
person of interest
kendi yöntemleriyle suçları işlenmeden önce önlemeye çalışan iki kişilik bir ekibin hikayesini anlatıyor...
reese, öldüğü sanılan eski bir cia ajanı ve hayattan hiçbir beklentisi kalmamış bir evsiz... finch ise yazılım uzmanı bir milyarder ve reese'e yaşamak için yeni bir amaç sunuyor. finch devletin gözetleme sistemlerini kullanarak suça teşebbüs edebilecek insanları buluyor, reese de bunu önlemesi için onun sokaklardaki adamı oluyor...


  1. yeni (5.) sezonu başlayan ve 3 bölümdür döktüren dizi. Game of Thrones severek takip eden biri olarak şunu şüphesiz söyleyebilirim ki iki dizinin yeni sezonlarındaki ilk üç bölümü kapıştırsak Poi açık ara öndedir. ayrıca 4. bölüm trailerına bakacak olursak winter soldier ımsı bi bölüm bizi bekliyor.
    burdan tüm insanlığa ve eğer varsa tüm dünya dışı uygarlıklara sesleniyorum. şu diziye hakettiği değeri verin. verinki dizi yeni sezonlara yelken açabilsin.
  2. 5. sezon şu ana dek hayal kırıklığına uğratmamıştır. baştan ilk kez izleyecek olanlara imreniyorum.
    xef6
  3. s05e04
    !---- spoiler ----!

    if then else bölümü vardır geçmişti namı diğer s04e11. o bölümdeki machine simülasyonunun samaritan versiyonunu gördük. root & sameen ilişkisini gördük. daha ne görelimki.

    !---- spoiler ----!

    bakın bi kaç entry önce de söyledim. kainat olarak şu diziye hakettiği değeri verelim. bi daha böyle dizi gelmez. gelmez arkadaş. 70'e varan yabancı dizi izlenimlerim arasında en değer verdiğimi en zevk aldığımı elimden almayın.

    stay tuned for scenes from our next episode...
  4. geçen sezonu o kadar iyiydi ki yeni sezona başlamaya korkuyorum. zira zirveyi gördü, umarım düşüşe geçmez.
  5. s05e05
    s05e06
    s05e07
    s05e08
    !---- spoiler ----!

    "izleniyoruz. devletin gizli bir sistemi mevcut. günün her saatinde sizi izleyen bir makine. makineyi terörist eylemlerini bulsun diye tasarladım ama o her şeyi görür. sıradan insanların işlediği şiddetli suçları görür. hükümet bu insanlara alakasız olarak bakıyor. biz öyle bakmıyoruz. yetkililer tarafından arandığımız için gizli bir şekilde çalışıyoruz. bizi asla bulamazsınız. fakat kurban veya fail olun eğer numaranız geldiyse biz sizi buluruz."

    !---- spoiler ----!

    efsane efsane efsane
  6. bozmayan, bozulmayan, bozulamayan tek dizidir efendim kendileri. yazarı/yazarları derslerine epey iyi çalışıyor olacaklar ki tam bir şey sıkıyor sanki dediğiniz anda o sorun artık senaryoda olmuyor. hem de bu tarz şeyler muhteşem bir olay örgüsü ile kaldırılıyor yani öyle "tak sen çıktın" olayı yok. öyle şeyler oluyor ki sıkan şeylerin gidişi "lan gitmese miydi ya" dedirtiyor. spoiler olmadan bu kadar saçma anlatılabilirdi sanırım ve bu kadar saçma anlattım.

    dünyası damar gibi atan, karakter işlemeleri roman gibi olan bir dizi arıyorsanız ve bu özelliklerle beraber muhteşem bir konu üzerine kurulmuş bu diziye bayılırsınız. yahu adamların bir bölümlük getirdikleri karakterlerin -konu yapısı itibari ile böyle izleyince anlarsınız- işlenme şekli,detaylar vs. başka dizilerde ana roldeki karaktere bile yapılması becerilemiyor helal olsun.

    haa yok ben ana karakterin ölüp ertesi bölüm geri gelebildiği ve brezilya pembe dizisi ayarında dizileri seviyorum diyorsanız bulaşmayın bu diziye sevmezsiniz. hem oylamadaki puanını da düşürmemiş olursunuz böylece
  7. 5x10 ile beni yataklara düşüren dizi. nefes alma ve tuvalete gitme harici bütün organlarımı 43 dklık bölümde bıraktım normal hayatıma dönemiyorum. o kadar uzun zaman olmuş ki nasıl alışmışım, gerçekmiş gibi geliyor bildiğin yas tutuyorum :(


    !---- spoiler ----!

    beni öldürseydin daha iyiydi be van gogh kılıklı şerefsiz. artık senin yüzünden koskoca ressama bile gıcık oluyorum.
    r.i.p. sweetie reis seni seviyorum bebitom :(

    !---- spoiler ----!
  8. s05e10
    !---- spoiler ----!

    gameofthronesvari karakter ölümleri, diyaloglar, aksiyon, müzikler, felsefe... bu bölümde herşey çok iyiydi be.. dizi tarihinin gelmiş geçmiş en iyi dizi bölümüdür dediğim s04e11 bölümünden daha da iyiydi. bundan sonraki üç bölümde karanlık ve tehlikeli finch'i izleyeceğiz. biz person of interest severlere bu üç bölüm kesinlikle yetmeyecektir.

    !---- spoiler ----!

    bu dizinin bi şekilde uzaması lazım... stay tuned for scenes from our next episode...
  9. gece gece hatırladım. zoe adında bir karakter vardı. kalan bölümlerde görsek güzel olmaz mı?
  10. s05e11
    !---- spoiler ----!

    mr. president beyfendinin önemsiz kurban olarak görülmesi, finch'in machine ile sohbetleri, machine için çalışan diğer ajanlar falan derken güzel bi bölümü daha atlattık. ciddi ciddi sona yaklaşırken eski tek bölümlük oyunculara da selam çaktırma fırsatını bu machine ajanı bahanesiyle ortaya çıkarmaları güzel olmuş. bi de şu zoe morgan hanfendiyi görsek tadından yenmez.

    !---- spoiler ----!

    çıkan son iki bölüme puanım 10 üzerinden 10.. kusursuz bi dizi bulmuşum. kaç vereceğidim..