• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.38)
sherlock
bbc one kanalından yeni bir mini seri dizisi: sherlock!geçtiğimiz sene sinemada büyük beğeni bulan sherlock holmes mini dizi olarak bbc one’da yeniden hayat buluyor. sherlock holmes’ü benedict cumberbatch ve sadık yardımcı olan dr. watson’ı ise martin freeman canlandırıcak. kadronun devamında bayan hudson’ı una stubbs, müfettiş lestrade’ı rupert graves ve molly hooper’ı louise brealey rolünde karşımıza çıkacak.


  1. yeni sezonu heyecanla bekliyoruz efenim, gelmiyor 2016. bu arada sherlock holmes gerçek olsaydı, kesinlikle benedict cumberbacht suretinde olurdu.
  2. hakkında karışık duygular beslediğim dizidir. bu kadar ertelenmesine kızgınım. "unutayım gideyim, izlemeyeyim bir daha" diyorum da unutulmuyor ki. zaten 9-10 bölüm olmuş şunun şurasında. (bkz: tükendim moffat, mutlu musun?)
  3. kimsenin bu diziyi beklerken fargoyu izleyin dememesine şaşırdım aslına bakarsanız.
  4. duyduğuma göre yılbaşı özel bölümü internet ortamına düşmüş. tlc bu akşam türkiye saati ile 23:00 da tüm dünya ile aynı anda yayınlayacakmış. çılgınlar gibi bekliyorum.
    tes
  5. koşunnnnn başlıyooooooo
  6. ohannes ya! sherlock aşırı halde atatürk'e benzemiş. sadece ben mi benzetiyorum ya???
  7. ben icim tum zamanlarin en iyi iki dizisinden biridir, digeri de breaking bad.
  8. yıılbaşı özel bölümü o kadar da çarpıcı gelmedi bana. sonu çok öngörülebilirdi. fakat oyunculuklar yine müthişti. orijinal eski hikâyelere göndermeler güzel olmuş.
    !---- spoiler ----!

    "did you miss me?"

    !---- spoiler ----!
  9. özel bölümde yer alan 1895 yılındaki the bride yani bölüme adını veren the abominable bride'ın diğer bir özelliği de mr. holmes filminde yer almasıdır. film de holmes yaşı ile başlayan bunaması ve son hikayeyi dr. watson'ın anlattığı gibi olmadığını ama nasıl olduğunu hatırlamaya çalışmasıdır. bu bölümde en gözde hikaye the bride ve moriarity benzerliği ve hatta acaba moriarity gerçek mi yoksa hayal ürünü mü yoksa ölümünde şaşırtmaca mı var? bunu 1 sene daha bekledikten sonra öğrenebiliriz.

    yılbaşı özel bölümü ayrıca inception göndermesiyle daha çok öne çıkıyor. rüyadan uyanmak, uçak sahnesi ve dr watson'ın gelmesi. bu sene başka bölüm olmayacak olması kötü olsa da biz kendilerini seviyoruz.
  10. 4. sezon ozel bolumu surekli gonderme yapmasiyla bir zamanlar surekli gonderme yapan leyla ile mecnun'a gonderme yapmistir.