1. balıkçılıkta bir ağ çeşidi. denizin dibini deşmek, parmaklamak, karıştırmak suretiyle eklembacaklıları karidesleri ve dahi dip balıklarını ağlara çekerek avlamaya yarar.

    deniz canlılarına hayli zarar verdiği için yasaklanmıştır. ancak akdeniz ve karadenizde denizden çokça açılınırsa serbest. yapılan avlanma biçimine de trollemek denir.
    abi
  2. (bkz: clifford clavin) başlığına taşınmasını tavsiye ettiğim başlık.

    çift l (le) ile yazılanlar lezzetsiz tek l (le) ile yazılanları lezzetli olur. birde çift l (le) ile yazılanlarının genelde ruhsal sıkıntılarının (cinsellik kökenli) olduğu rivayet edilir. aslında bu rivayeti doğrulamak için anket başlığında bir anket konusu açılarak değerlendirme yapılabilir ya neyse o ayrı konu.
  3. benim gözümde günümüz internet teknolojisine bir tepki olarak doğmuşlardır. önemli insanlardır. üzerine gidilmesi, araştırılması gerekir.
  4. ya dalga geçme amaçlı ya da eleştirmek, taşlamak için yazan kişi. arada eğlenceli olsa da alaya alınacak şey var alınmayacak şey var.
  5. feedlememek lazım gelir.
  6. trollük zeka gerektirir. seni kandırırken düşündürür, güldürür. nerde eski troller? şimdiki troller sadece küfür ve hakaretle saçmalıyor sadece. söz meclisten dışarı..
  7. dünden beri belirli periyodlarla yaşadığımız youreads trolleme ekibi sazan avı ile bir kez daha karşı karşıyayız. ekşi sözlükten aklımda kalan ve bu gibi durumlarda sürekli kendime ve çevreme hatırlatmakta fayda gördüğüm bir söz var : troll uçmaz sazan uçurur.

    keşke trollük yapmak için mesai harcayanlar biraz daha çaba ile cinsiyetçilik, küfür ile başlayıp oradan hop insanların isim başlıkları altına saldırılar döngüsünden çıkıp da biraz daha çıtası yüksek, okuyana bir kaç saniyeliğine mavi ekran açtıran, acaba troll mü değil mi ikilemini yaşatabilecek kadar akıllıca oynasalar. ama yapacak bir şey yok işte, vasatın vesayeti burada da karşımızda. 100 kuralı 1001 kurala çekmeye çalışan düzey falan yok, durum ortada. sinirlenirseniz engellemek gibi tercih seçenekleriniz var, lütfen uçurmayınız şunları.
    mesut
  8. anlatmaya çalıştıkları şeyleri ifade ediş şekilleri farklı olan kişilerdir. komik olan durumları bir kenara koyup ciddi meselelerdeki trollüklere bakınca yaptığı şey hoşuma bile gidiyor bazen. a durumunun doğruluğu ya da haklılığı çok ortadayken tutup da a durumunu yerlere vuran ve karşıt b görüşünü dramatik bir şekilde savunan kişi, aslında yaptığı b durumu savunması ve a durumu taşlamasında, haklı olan a tarafının eleştirilen yönlerinin saçmalığını öne koyuyor.

    güzel ve gerekli şahsiyetlerdir.