1. dostlarla içilen bir kaç kadeh ardından, çakırkeyf halinizle, neşeli sohbetinize eşlik eden sade kahve gibisi yoktur.
  2. içerken ne keyif aldıklarını bir türlü anlayamadığım içki. her seferinde "nasıl olsun" diyorlar ben de yine her seferinde "tabii ki sade lan" havalarına giriyorum. çok olgunum ben, bali de çekiyorum. kötü çocuğuz kızım biz, ne sandın? filan işte. acı lan. acı su hem dibindeki çamur da acı.
    yok
  3. muhabbet ortamlarının vazgeçilmez içeceği. yanında suyla ikram edilmesi türk insanının inceliğinden ileri gelmektedir. nitekim, eskiden eve gelen misafirlere kahveyle beraber su ikram edilirmiş. eğer misafir açsa suyu, toksa kahveyi alırmış. ev sahibi de duruma göre, misafire sofra hazırlarmış.
  4. yapilisindaki zahmet, miktarı, servis edilme sekli, fincan dibindeki telvesi ve overrated bir içecek olduğunu düşünmeden ötürü hayatım boyunca sevemedigim meret. fiyatı da genelde pahalıdır.
  5. türk kahvesini az şekerli, köpüksüz, cam bardakta severim.
    (o içtiğin türk kahvesi değil)
  6. kimseden tam ve eksiksiz olarak "nasıl köpüklü kahve yapabilirim?" sorusunun cevabını öğrenemediğim ve kendim yapmayı beceremesem de sevdiğim içecektir.

    not: en güzeli şekersiz içmektir, bir deneyin derim.
  7. türk olmasak muhtemelen hayatımızda bir ya da iki defa mmm çok sert ama egzotikmiş diyerek içeceğimiz kahve cinsi. ben de çok severim ama inanın bizim diye oluyor bunlar. (bkz: rakı)
  8. özellikle öğleden sonra saat 3 sularında içilmesi iş yerinde verimliliği artırmaktadır.
  9. kupanın küçüğü, ortalama türk kahvesi fincanından epeyi büyük sayılacak bir fincanla tükettiğim kahvedir.

    içmeye başlayınca, 3'e kadar sürekli tüketiyorum ve o noktada ancak frenlebiliyorum kendimi. örneğin, az önce bir tane daha yapacaktım vazgeçtim. mehmet efendi'nin eminönün'den alınan kahvesi oldukça iyi ve taze. dışarıda satılanı da, idare eder. kahve dünyası da çıkartıyor ve beğendim diyebilirim, o da iyi.

    geçenler de anneme almasını söylemiştim, bim'de de vardır filan derken, bim'den abdullah efendi diye bir kahve almış getirmiş. çok kötü diyemem ancak sanırım biraz tuhaf, yine de içiliyor. çok tüketince baş ağrısı yapıyor bir de. başka modellerini bulup deneyeceğim, hazır kahve içmem sanırım artık.
  10. annemle hemen her gün yanına likör ya da likörlü çikolata ile içeriz balkonda, favorim vişne likörü ya da vişne likörlü çikolata.. şekersiz hali en güzeli, içine giren şeker kahvenin tadını öldürüyor, bir de güzel fal bakanım olsa tam olacak, zira fal baktırmayı da severim bayağı zamanında az falcıya falan gitmedim eheh