1. konuşarak bir şeyi halledemediğimizi göremeyen kişileri görmemi sağlayan başlık.

    çözüm odaklı derseniz eğer (bkz: nitelikli eğitim)

    şuanki eğitim seviyesinin yerlerde olduğunu söylememe gerek yok. ya da uğraşamam diyorsanız cahil kesimin veya nitelikli insan denilen kesimin ülkeden gitmesi olacaktır. o zaman bir taraf mutlaka mutlu olacaktır
  2. hukuk, hukuk, hukuk

    hukuk olsaydı rüşvet, yolsuzluk, kupon arazi, rant, adam kayırma olmazdı. hukuk olsaydı ayakkabı kutuları,trilyonluk saatler iddialar havada kalmazdı. hukuk olsaydı ülkenin en büyük şirketlerine ülke ekonomisinin şu zor günlerinde binlerce iş olanağı yaratan yerlere çocuk oyuncağı gibi kayyum atanıp batırılmaları için uğraşmazlardı.
  3. 1. liyakatsizlik
    2. ahlaksızlık
  4. dizi süreleri 45 dakikaya düşürülsün. şu anki süreleri türkiye için büyük sorun.
  5. yunus emre'ye mevla'nın mesnevisi sorulduğunda "çok uzatmış" der, "ben olsam ete kemiğe büründüm yunus diye göründüm" derdim. aslı var mı bilmiyorum da faslı güzel.

    aynen öyle de ülkenin dertlerin muzdarip arkadaş uzatmış biraz: eğitim sorunumuz var. ondan kaynaklı ihtilaf ondan da kaynaklı fakirlik sorunumuz var.

    eğitimi konuşalım mı?
  6. "cahilsin okur öğrenirsin, gerisin ilerlersin, adam yok yetiştirirsin, paran yok, çalışır kazanırsin. her şeyin bir çaresi vardır ama insan bozuldu mu bunun çaresi yoktur." ahmet hamdi tanpınar

    bizde çözülmesi gereken tek mesele ahlak meselesidir. bu şark kurnazligini, çakalligi, güce tapıp zayıfı ezmeyi, cehalete methiye düzmeyi birakmamız lazım.

    bunu nasıl yaparız onu bilmiyorum işte.
  7. insan hakları ve eğitim sorunları, bunlar arasında belkide en başta olanlar. en önemlilerinden biriside konuşma sorunumuz var.
  8. eğitim ve cehalet. ezber değil işe yarar, insani bi eğitim modeli olsa geriye hiç bir sorun kalmaz.
  9. mesnetsiz tarım politikalarının yanında sanayisinin de değer üretmiyor olması ve en basit hammaddelerini bile saçmasapan ülkelerden satın almak zorunda kalması.işte sırf bu yüzden gelecekte kuvvetle muhtemel karşılaşılacak olan ambargo, sanayimizin çökmesine ve yokluğun allahını yaşamamıza neden olacak.
    lvssr
  10. ülkemiz nüfusunun yaklaşık yüzde otuzu 24 yaş altında bulunmaktadır. bu yaş sınırı bir kişinin üniversite eğitimi dahil tüm eğitimini alması demektir. böyle genç bir kitlenin olması ülkemiz için muazzam bir şanstır demek isterdim. çünkü böyle genç bir nüfusu doğru yönlendirmelerle, doğru eğitim planlamalarıyla ülkeye katkı veren bir pozisyona getireceğimize tam tersi yıllardan beri muazzam kötü eğitim planlamaları ile bir nevi çöpe atmış bulunmaktayız. bunun sonuçlarını ilerleyen dönemlerde daha net görüyor olacağız. bundan sonra yapmamız gereken her yönüyle incelenmiş bir uzun dönem eğitim planı hazırlayıp ona sadık kalmak ve öğretmen yetiştiren kurumların on binlerce yetersiz mezun verileceğine daha az sayıda kişi alarak daha kaliteli mezun verilmesine ön ayak olmaktır.
    ülkelerin kalkınması yetişen nesile verilen eğitimle mümkün olduğunu düşünenlerdenim.