• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.33)
yatak odasında felsefe - marquis de sade
tüm bildiklerinizi unutun!

"büyük fikirler yüzünden ahlakı bozulacak kişiye yazıklar olsun! felsefi düşünceler içinden yalnızca kötü olanları çekip almayı bilen, ahlakı her şeyle bozulan bu kişilere yazıklar olsun! bunların ahlakının seneca ya da charron okuyarak da bozulmadığını kim ileri sürebilir? ben asla onlara hitap etmiyorum!"


  1. "hovardalık yolunun kötülükle dolu olduğu kehaneti ebeveynlerimizin zırvasıdır; her yerde dikenler vardır ama ahlaksızlık kariyerinde güller dikenlerin üzerinde bulunur; erdemin balçıklı patikalarında ise doğa tek bir gül bile yaratmamıştır."
  2. "bir kadına kefil olmak imkansızdır, on yıl boyunca aklı başında davranmış olan biri bile günün birinde baştan çıkabilir."
  3. tamamen seks sadizim acimasizlik kokan limitleri zorlayan değil limit tanımayan ve felsefenin yatak odasında ne kadar farklı işlediğini gösteren kitaptır.
  4. "hayatımda çöpe attığım tek kitap."

    şimdi ben bunu diyince bana kızdılar, artık demiyorum o yüzden. eskidendi diyorum, çok eskiden. şimdi olsa atmam büyük ihtimalle. ama eskiden ağır gelmişti. kurtulmak istemiştim. başka hiçbir kitap böyle bir etkiye sahip olamaz bence.