1. akrep ile yelkovanı dolap beygiri yapar bu.
    aslında "sonsuz aşk hikayesi" mottosuyla hikayesi yazılsa güzel olur mu? bilemedim şimdi.
  2. serhat ahmet tan her nerdeyse tüm kitaplarında her programında zamanda yolculuğunu savunuyor ve bu tezlerini de semavi dinlerin kutsal kitaplarına dayandiriyor. ona gore hızır bir zaman yolcusu. zulkarneyn de onun yöneticisi konumunda. şöyle bir tezi daha var ufolarin uzaylılar degil gelecekten gelenler olduklarini iddia ediyor.
    zaman yolculugu icin ışık hızının aşılması gerektiğini ve gelecekte insanların bunu yapabildigini iddaa ediyor.
    olmaz mı neden olmasın.
  3. tl;dr severler için, zaman ileri yönlüdür. bu yüzden ileri bir tarihe gidebilirsiniz. daha hızlı bir arabayla a noktasından b ye gitmek gibi. geri gidip hatalarımızı düzeltme şansımız yok malesef :(
  4. -anne ekmek almaya gidiyorum
    -tamam yavrum

    çıktınız, kendinizi bir şekilde dondurdunuz ve yaşlanmayı önlediniz. aradan 30-40 işte belli bir süre geçti. eve döndünüz. işte zaman yolculuğu yaptınız, sizin için zaman geçmedi ama diğer herkes 30-40 yıl yaşlandı. ışık hızında seyahat gibi ama değil. merhaba gelecek.
  5. an kelime manası bana zaman yolculuğunun olamayacağını düşündürüyor
  6. şuanda tüm evren zaman da yolculuk yapıyor aslında. zaman dediğimiz şey andır. evrendeki tüm varlıklar geleceğe doğru hızla hareket ediyor. tabi bu hızı azaltabilir, durdurabilir yada geriye doğru hızlanabiliriz.
  7. imkansızdır. zira imkanlı olsa da şuan bağlı olduğumuz fizik kuralları çerçevesinde sadece ileri yönlü olarak yapılabilir; bir cisim ışık hızına yaklaştıkca zaman o cisim için yavaşlar fakat çevresi için normal akışında akmaya devam eder. yani bir astronotu ışık hızında 15 ışık yılı uzağa yollayıp geri getirirsek, yolculuğa başladığı ve geri döndüğü zaman içerisinde kendisi için bir kaç saniye geçmesine rağmen dünyada onu bekleyenler için 30 yıl geçmiş olacaktır, sonuç olarak astronotumuzun zamanda 30 yıl ileri gittiğini söyleyebiliriz. fakat bunun tersini yapmak mümkün değil. zaten düzünü yapmakta mümkün değil bir cismi ışık hızına ulaştırmak için gereken enerji cisim ışık hızına yaklaştıkca giderek artar ve en nihayetinde sonsuz olur. böyle bir enerji evrende mevcut değil.