yılmaz özdil

Kimdir?

yılmaz özdil, (d.1965, izmir), türk gazeteci yazardır. yılmaz özdil, izmir atatürk lisesi'nin ardından ege üniversitesi basın yayın yüksek okulu gazetecilik bölümünden mezun olmuştur. mesleğe yeni asır gazetesinde muhabirlik yaparak başladı. ardından fatih çekirge'nin genel yayın yönetmenliği yaptığı star gazetesinin kuruluşunda bulundu. star gazetesinden ayrıldıktan sonra ciner medya grubu'na geçti. sabah gazetesinde köşe yazarlığı ve atv haber genel yayın yönetmenliği görevlerinin üstlendi. atv ve sabah'ın tmsf'ye devredilmesinin ardından hürriyet gazetesine geçti. 2008 yılında uğur dündar'ın sunduğu star ana haber bülteninin yayın yönetmenliğini yapmaya başlayan özdil, hâlen hürriyet'in üçüncü sayfasında yazmakta ve aynı zamanda fanatik gazetesi çatısı altında spor yazarlığı da yapmaktadır.
  1. (bkz: 27 nisan 2016 yılmaz özdil yazısı)

    yazmam gereken bu başlık olmasına rağmen, sanırım yazının içerdiği küfür dolasıyla, sansüre uğramış.

    birkaç şey söylemek istiyorum, "aaa küfür edilir mi?" filan değil. öncelikle kendisinin savunduğu, laiklikte dahil hiçbir düzlemde buluşmam mümkün değil. akp'nin -islamcıların- toplumu ahlak erozyonuna tutması, akp rejiminin ciddi baskı uygulaması -faşizm- vs... çok sayılır ve bir çoğunda, muhalif kesimle hem fikirim ve ancak, bu tarz bir söylemi nereye oturtucağımı hakikaten kestiremiyorum.

    yani, bu söylemin temsil ettiği zihniyet bugün içinde bulunduğumuz islamcı faşizmin bir ton daha açığını ya da daha kapalısını -ne fark eder- anımsatıyor ve de hatırlatıyor. laiklik, bir toplumsal model olarak savunulmalı ve teorik alt yapısı hazırlanmalıdır. toplumsal modeli, toplum hareketleri yani, kitleler savunur. bu noktada kitlenin, net ve sade olması gerekiyor. hali hazırda, bu toplumsal modeli, savunduktan, alt yapısını hazırladıktan sonra zaten ciddi bir biçimde, karşı kitleyi geriletmiş olacaksınız.

    zaten benim açımdan da sorun burada, bunu herkes tarafından adı malum olan bir kitle beceremiyor, bunun alt yapısını kuramıyor. laiklik için kavga edilir, savaşılır yanlış anlaşılmasın söylemek istediğim bu değil, benim bahsettiğim alt yapı ve model sorunudur ve zaten ikisi de birbiriyle bağımlıdır.

    yılmaz özdil gibi insanlarla bu model ne kurulur, ne de alt yapısı örgütlenir. salt laiklik meselesi değil, kürtlerle vs... ile özdil kafası ile buluşamazsınız ve olduğunu yer de, dar bir alanda ancak küfür edersiniz.

    bugün ettiği küfüre hiçbir suretle katılmıyorum, bunun akit,yenifaşak, star, sabah vs... ağzından hiçbir farkı yok.

mesaj gönder