1. ziraat bankası, botaş, tpao, ptt, bist, türksat, türk telekomun hazineye ait yüzde 6,68'lik kısmı ve eti maden ile çaykur'un genel müdürlükleri ve son olarak halkbankası, thy.

    varlık fonu nedir?
    devletin bütçe fazlasını, gelir fazlasını veya elinde ki emtiaları değerlendirmek ve gelecek kuşaklara aktarmak için çeşitli özel kurum veya kamu kurumlarının finansal varlıklarına yatırım yapması.

    türkiye varlık fonu a.ş. tamamen bir peşkeş politikası çünkü yiğit bulut ve himmet karadağ gibi yalama konusunda becerikli ekonomi konusunda beceriksiz insanlar yönetim kurulunda. ohal'in nimeti khk ile yapılan bir hukuksuzluk bu ohal neden çıkarıldı bu khk'nın ohal'e katkısı faydası nedir? ayrıca bu kadar dış borç, cari açığa rağmen nasıl varlığımız veya gelirimiz olabiliyor.
    adından da anlaşılacağı gibi bu bir şirket özel kurum statüsünde ve kendi başına ayrı bir hazine oluşturuldu.meclis ve sayıştay denetimi dışında.
    dünya'da varlık fonu olan ülkelerin uygulamaları ortada parası fazla geliyor bu parayı kumbaraya atıyor ulen bizim kumbaraya atacak paramız mı var?

mesaj gönder