1. bir aydır kullandığım telefon. bundan önce iphone 4, 5, ve 5s kullandım. iphone 6 ve sonrasını dizaynı hoşuma gitmediği için özellikle satın almaktan imtina ettim. se modelini çıkınca almaya karar vermemde etken olan özellikleri:
    1- küçük olması
    2- işlemci hızının iyi olması
    3- pil ömrünün uzun olması
    bunlara ek olarak, 6s'te kullanılan arka kameranın ve işlemcinin kullanılması karar vermemi kolaylaştırdı.
    telefonumdan gayet memnunum. hız konusunda rakip tanımadığını belirtmek isterim. öyle hızlı tepkiler veriyor ki kullanmaya alıştıktan sonra, başka telefonları incelediğinizde tarihi eser hızında hissediyorsunuz. yaptığım bir testi aktarayım:
    sesli arama sırasında hoparlöre alıp, işyerime ait güvenlik kamerama girip, görüntülere baktım, uygulama arasında geçiş yapıp, maillerime girdim, e posta sildim, okudum, fotoğraf arşivine girip silme işlemi yaptım. bu işlemler hiçbir takılma olmadan, gayet akıcı ve hızlı bir biçimde yaptım, en sonunda facetime uygulaması açıp görüntülü konuştum ve kapattım. cihazı zorlamak için video kırpma, görüntü ekleme, ses ve efekt ekleme, videoyu convert etme ve çok zorlayan reverse (filmi ters çevirme) işlemlerini yaptım. benim gibi aceleci ve hemen sonuç isteyen sabırsız birini bile memnun eden yüksek bir hızda yaptı.
    6s ile karşılaştıracak olursak:
    1- her iki model wifi de 300 mpbs hızında, ancak 6s bunu 4g'de de yapıyor; iphone se 4g de 150 mpbs hızında
    2- iphone se de 3d touch yok
    3- iphone se de ön kamera 1.2 mp, 6s 5 megapiksel
    4- 6s de ikinci nesil parmak okuyucu var
    zaten film keyfimi projeksiyonda, müzik keyfimi stereo müzik sisteminde yaptığım için ne film ne de müzik için (koşu ve antrenman sırasında kulaklıktan dinlediğim kısım hariç) bu cihazı tercih etmiyorum. benim iletişim ihtiyacımı, sosyal medyaya göz atma, maillere bakma, e ticaretten ürün satma, fotoğraf ve video çekme karşılıyor. onun dışında ille büyük ekran olsun, buz torbası gibi suratıma yapıştırıp konuşurum diyenler için değil, esen kalın, sağlıklı kalın

mesaj gönder