• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.83)
true romance - tony scott
sıradan bir hayatı olan clarence çizgi roman dükkanında çalışmaktadır. bir gün alabama isimli fahişeyle tanışır ve ona aşık olur. fakat onu eski hayatından kurtarmak hiç de kolay bir iş değildir ve bir de alabama'nın patronundan uyuşturucu çalacaktır. tony scott'un kendi çektiği filmler arasında en sevdiği film olan true romance' ın senaristliğini de quentin tarantino yapmıştır.
  1. tarantino tarafından yazılmış, romantizm odaklı film. true romance deyince her zaman açıp izlemek istediğim sahne, alabama'nın bir yandan hafif hafif ağlarken clarence'a karşı itirafta bulunduğu, şu repliklerin mevcut olduğu sahnedir:
    -i've been a call girl for exactly four days and you are my third customer. i want you to know that i am not damaged goods. i'm not what they call in florida "white trash"! i'm a really good person. and when it comes to relationships... i am 100 percent... 100 percent... monogamous.
    +you stay with one guy?
    -exactly. if i'm with you, then i'm with you. and i don't want nobody else.
    eğer onunla birlikte olacaksa bir daha başka kimseye gidememek gibi bir huyu olduğunu clarence'a itiraf ederken, filmin ilerleyen sahnelerinde de alabama'nın bize ya da clarence'a yalan söylemediğini anlıyoruz. öyle ki kendisi sıradan, hatta içinde biraz kafayı sıyırmış olan clarence için film boyunca "you're so cool" diye sayıklamıştır. üstelik brad pitt'in sinema kariyerinin en pasif karakteri olan floyd'u bu filmde görmek mümkündür.

mesaj gönder