1. ysk konuyla ilgili açıklama yapmış.

    böyle yüzsüzlük görmedim ben arkadaş... avrupa insan hakları mahkemesi'ni türkiye'nin milli birlik ve beraberliğinin altını oymaya çalışan bir kurum olarak göstermeye çalışan, agit (avrupa güvenlik ve işbirliği teşkilatı)'nın referandum hakkında yazdığı ön raporu yerden yere vuran ve üyelerini pkk destekçisi diye itibarsızlaştırmaya çalışanlar, mühürsüz pusula kararını neye dayandırmışlar biliyor musunuz? Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne ve avrupa insan hakları mahkemesi içtihatlarına! insanda biraz utanma olur lan! dedikleri de şu: seçme ve seçilme hakkı temel bir haktır, engellenemez.

    açıklama ile ilgili daha da komik olan kısıma gelecek olursak, demişler ki:

    "..
    Bu nedenledir ki, Yüksek Seçim Kurulunca geçmiş yıllarda istikrarlı olarak, Yüksek Kurul tarafından gönderildiğinde şüphe bulunmayan hallerde, sandık kurullarının hata veya ihmali sonucu mühürlenmeyen oy zarfı ve oy pusulası ile seçmene kullandırılan oyların geçerli olduğu kabul edilmiştir.
    .."

    can alıcı soru şu: mühürsüz pusula ve zarfın ysk tarafından gönderildiğinden nasıl emin oldun? bu konuyla ilgili tek bir açıklama yok! "...gönderildiğinde şüphe bulunmayan hallerde..." bu şüpheyi nasıl bertaraf ettin? gidip gördün mü? en azından sandık başkanıyla telefonda konuştun mu? yedek olarak basılmış 22 milyon mühürsüz zarf ve pusula nerede sayın [burada küfü var]?

mesaj gönder