• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.95)
fringe
bilimkurgu, drama ve gerilimin iç içe geçtiği yapımda bir özel ajan, bir bilim adamı ve oğlundan oluşan üçlümüz, bir dizi inanılmaz olayla bağlantılı ölümcül bir gizemi çözmeye çalışıyorlar...

tüm yolcuların ve mürettebatının ölmüş olduğu, içinde hiçbir hayat belirtisi bulunmayan bir uçak boston logan havalimanı'na iniş yapar... bu gizemli olayı araştırmak üzere, fbi özel ajanı olivia dunham (torv) görevlendirilir. ancak araştırma esnasında ortağı özel ajan john scott, ölümün kıyısına gelir.

çılgına dönen dunham, umutsuzca ona yardım edecek birilerini aramaya başlar. bu durum, özel ajanımızı günümüzün einstein'ı walter bishop'a (noble) götürür. ancak bishop, 17 yıldan fazla zamandır akıl hastanesindedir ve ona ulaşabilmenin tek yolu da asi oğlu peter'ı yardım etmeye ikna etmekten geçer. özel ajan philip broyles'ın emrindeki üçlümüz, zamanla o ölümcül uçakta yaşananların, çok daha büyük ve şok edici bir gerçeğin sadece ufak bir parçası olduğunu keşfedeceklerdir... (dizilab.com)
  1. 2008-2013 yılları arasında 5 sezon ve toplam 100 bölüm olarak yayınlanmış bilim-kurgu dizisidir. hikayesi, olay örgüsü ve karakterlerinin orjinalliği bu diziyi mevcut birçok yapımdan çok farklı bir noktaya taşır. paralel evren teorileri olsun, observer'ları olsun, bilimsel problemleri ve bunlara getirdikleri çözümler olsun her bölümünü heyecanla beklemeye sebep olan onlarca sebepten sadece birkaçıydı.

    4. sezon sonuna doğru düşen reytingleri ve tipik amerikan seyircisinin ilgisizliği üzerine 5. sezonu için fanların ve diziyi oluşturan ekibin de bastırma, zorlaması sonucu 13 bölümlük bir final sezonuyla ekranlara ve hayatımıza veda etmiştir. değeri yeterince bilinemeyen yapımlardan biri olarak içimde ukdesi her daim kalacaktır.

    her karakterinin kendine has insani birikimi ve ekrandan taşan duygusal bütünlüğü bulunuyordu onca bilimsel temanın altında bile. bunu size hissettirebilen nadir dizilerden biriydi fringe. hele "olivia dunham, fbi" demiyor muydu, ne kadar da seviyorduk olaylara müdahalesini ^::)^ .

    sırf "you belong with me!" sahnesi için bile başlanası, "there is more than one of everything." sahnesi için devam edilesi ve "astrid" cümlesini duymak için sonuna kadar izlenesi bir yapımdır.

    walter bishop gibi dizi, sinema ya da görsel ne kadar işçilik varsa hepsinde kendisine ayrı bir kürsü kurulabilecek bir karakteri bünyesinde barındırmaktadır. meyan kökü (şekeriydi sanırım) yemesi, dil sürçmeleri (ki sürçmeden çok kasten bile denebilir), zeki yaklaşımları ve en önemlisi içindeki insanı öldürmemek adına kendine zarar verebileceğini bile bile uygulattığı işlem için bile hayran olunası biriydi bu adam.

    tavsiye edilebilecek dizilerin başında gelir fringe. mutlaka izleyiniz, izletiniz..

mesaj gönder