• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.29)
harold and maude - hal ashby
harold, 20 yaşında annesiyle devasa bir malikanede yaşayan zengin ve intihara meyilli bir gençtir. harold'un hiç arkadaşı yoktur. en büyük eğlencesi annesine düzenlediği ufak intihar gösterileridir. harold'un arada sırada dışarı çıkmasını sağlayan bir merakı daha var, tanımadığı insanların cenazelerine gitmek. maude ile de bu vesileyle tanışıyor. maude 79 yaşında, hayattan hala zevk alabilen enerjik bir kadındır. maude da tanımadığı insanların cenazelerine katılmayı takıntı haline getirmiştir. fakat onun amacı farklıdır. maude, cenaze bitiminde insanların arabalarını çalarak onlara ölümün yakında olduğunu ve maddi şeylerin önemsizliğini hatırlatmaktadır. harold ve maude işte böyle bir cenaze merasiminde tanışırlar ve böylece unutulmayacak bir aşk başlar.
  1. izlediğim en özgün ve huzur dolu filmlerden biri. sıra dışı bir aşkı ve aşkın sınırsızlığını o kadar doğal vermiş ki.

    hikayede hayattan bıkmış harold ile hayat dolu 79 yaşında maud’un ilişkileri hoş bir ironi oluşturmuş. yetmemiş, oyuncuların kıyafetleri, müthiş detaylar içeren iç mekan dekorları ve çekimi, fotoğraf kareleri tadında doğa çekimleri, çarpıcı intihar sahneleri ile büyüleyen bir atmosfere sahip.

    filmde yönetmen hal ashby de harold ile maude'in lunaparkta model trenleri izledikleri sahnede uzun saç, sakal ve kemik gözlükleriyle arzı endam ediyor.

    !---- spoiler ----!

    -dua eder misin?
    -hayır, iletişim kurarım.
    -tanrıyla mı?
    -hayatla.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder