1. yapılan bir araştırmaya göre kişinin insanlarla iletişim kurma yeteneğini arttırmasıdır. bunu söylerken tabi ki isveçli bilim adamları söylüyor diyerek değil kendimde ve çevremde yaptığım gözlemlere dayanarak söylüyorum.

    insan beyni kitaplardan okuduğmuz şeyleri kendinde hapsediyor ve kullanıyor. kaliteli roman okuyan insanların ilişkileri genelde daha sorunsuz yürüyor. aynı şekilde kendi gözlemime dayanarak söylüyorum çevremdeki dan brown, jean-christophe grange, :arthur conan doyle`, agatha christie gibi isimleri küçük yaşta okuyan insanlar genel olarak çevremdeki en zeki insanlar. bunların bu kitaplardaki kahramanlardan bir şeyler kapmış olması muhtemel.

    yani faydasına gelecek olursak, bizi biz yapıyorlar, kullandığımız sözcük sayısını artrırırken ikili ilişkilerimizi iyileştirip bizi daha da zeki yapıyorlar. vicdanımıza sesleniyorlar ve bir zulme dur demeyi öğretiyorlar. gerektiğinde muhalefet olmayı, isyan etmeyi ayaklanmayı; gerektiğinde ılımlı olup, beraber çalışmayı öğretiyorlar.

    biz kitaplarız, kitaplar da biz.

mesaj gönder