1. aşk bulamazsın sadece anlayabilirsin. klişe bir tabir biliyorum ama eğer onu gördüğünde gözlerinin içi büyüyorsa sesini duyduğunda içini heyecan kaplıyorsa, o üzüldüğünde üzülüyorsan, o güldüğünde gülüyorsan o zaman anlıyorsun aşık olduğunu. ama aşk bazen yeterli olmayabiliyor. anlaşamıyorsun sevdiğinle, kavga ediyorsunuz sürekli sonra birbirinize daha fazla zarar vermemek ve incitmemek için ayrılma kararı alıyorsunuz. ayrıldığınız için üzülüyorsun harap oluyorsun, her telefon çaldığında, mesaj geldiğinde heyecanla sarılıyorsun telefona, her gün, her gece onu düşünüyorsun için içini yiyor, acaba ayrılarak hatamı yaptık, erken mi karar verdik ayrılmaya, yürütebilir miydik acaba diye kendine sorular sormaya başlıyorsun. arayamıyorsun da tekrar barışmak için çünkü gurur çok önemli biliyorsunuz. her gün her gece telefon çaldığında heyecanla telefona sarılıp onun olmadığını görünce yaşadığın hayal kırıklığı ve harap oluşun, her gece ne olur arasın ya ne olur diye yalvarışların pürüzsüz gururuna tek bir çizik bile atmıyor zaten.

    günler, haftalar aylar geçiyor ve doğum günün geliyor. belki bugün mesaj atar, arar diye bekliyorsun. ama aramıyor ve daha çok üzülüyorsun. ertesi gün bir mesaj gelir. dün arayamadım kusura bakma biraz geç kalmış olsam da doğum günün kutlu olsun, iyi ki varsın diye. mutluluktan havaya uçuyorsun, dünyalar senin oluyor. konuşmaya başlarsınız yeniden birkaç gün konuştuktan sonra tekrar barışıyorsunuz. fakat bir ay bile olmadan tekrar ayrılıyorsunuz. bu sefer daha çok üzülüyorsunuz. neden olduğuna anlam veremiyorsunuz ikimizde birbirinizi seviyorken neden bu anlaşmazlık neden bu ayrılık diye cevabı bildiğin sorular soruyorsun kendi kendine. sürekli, acaba başkasını sevebilir miyim artık? aşık olabilir miyim başkasına? tahammül edebilir miyim artık saçma sapan şeylerin adını aşk koymalarına? diye düşünüyorsunuz. biz yaşadıklarımızın değerini bilmesek de gerçek aşktı bizimkisi diyorsunuz ama anlıyorsunuz sonunda aşkın tek başına yeterli olmadığını. ve daha çok üzülüyorsun aynı yalanlarla tekrar kendini kandıramayacağını bildiğin için.

    not: aşk; saplantı duygular bütünüdür. aşk; sevginin yoğun olarak yaşanmasıdır… gibi bir çok şey söylenebilir. herkesin kendine göre makul bir cevabı vardır. ama bence aşk yeterli olman bir şey. aşk; tek başına yeterli olmayan ve tamamlanması gereken eksik bir şey.

mesaj gönder