1. 2 tane uygulama indirin. nedir onlar? my fitness pal ve nike training club. mfp'de yediğiniz her şeyi kalori olarak yazın. bir süre sonra her kalori alınışınızda canınızdan can gidiyormuş gibi bir hissiyat yaratıyor. tabii ciddi anlamda önemseyenler için diyorum. akşam baklava götürüp oraya baklava diye yazmayın, uygulamaya mavi ekran verdirmeyin.

    mesela ben 74 kiloyum, hala daha bir şey çok kaloriliyse ve ben onu çok bayılarak yemiyorsam o yemeği, besini tüketmiyorum. bayramda 5646 kere baklava yemem için ısrar ettilerse de yemedim. ama kavurmanın pilavın dibine vurdum. uzun lafın kısası, çok inanılmaz sevdiğiniz şeylerle kaçamak yapın-tabii abartmadan-, alışkanlıkları devam ettirmek için değil.

    çalışanlar nasıl spor yapıcaz falan diyorlar. haklı olanları vardır, çok yoruluyorlar vs. spor salonuna gitmek veyahut dışarı çıkıp bir şeyler yapmak insanlara zor gelebilir. nike training club uygulaması ile kadın sporcuların gösterdiği hareketleri 15-30-45 dakika yaparak müthiş kalori harcayabilirsiniz. kalori harcamanın yanı sıra, bu idmanlar sıkılaşmaya müthiş yardımcı oluyor. yani sadece aç kalarak kilo verme eziyeti içine girmeyin bana kalırsa.

    çaya, kahveye şeker koymayın. zamanla alışıyorsunuz, insan her şeye alışıyor eheh.

    spor öncesi 2 bardak yeşil çay için, karnınızda tuhaf bir yanma oluyor, bu da insanda "vay be, sanırım yağlar eriyor" düşüncesi yaratıyor, biraz daha gaza geliyorsunuz.

    kalori kaybetmek için yaşayın. yürüyen merdiven yerine normal merdiveni tercih edin. çok sıradan gözükse de ben en ufak hareketin bile metabolizmayı etkilediğini düşünüyorum.

    benim yaptığım gibi, kilo verirken günde tek öğün yemeyin. ara ara az az yiyin, yoksa bana olduğu gibi sizin de kas kütlenizin bir kısmı patates olur. hiç güzel bir görüntü ortaya çıkmıyor. kasları geri kazanmak kilo vermekten daha zor.

    aşağı yukarı herkes kilo vermeye çalışırken ne yememesi gerektiğini biliyor. tekrar yazmaya gerek duymuyorum. sulu yemekleri ekmekle değil, kaşıkla yiyin. ekmek alışkanlığını kaybetmek en önemli başlangıç bana kalırsa. bizim kültürde ekmeğin kutsal bir yeri var, zihinlerimize işlemiş.

mesaj gönder