• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.81)
the walking dead
yürüyen ölüler bir çatışmada yaralandıktan sonra kendine gelen ve dünyayı yaşayan ölülerin ele geçirdiğini gören bir kasaba şerifinin hikayesini anlatıyor. ailesini bulmak için büyük şehire gidiyor fakat burada durumun kendi kasabasınınkinden de kötü. yine de ailesini ve hayatta kalan birkaç kişiyi daha bulmayı başarıyor.yürüyen ölüler başkahramanının tüm zayıflıklarını ve insani yönleri göstermeye çalışan, yan karakterlerinin hikayelerine de olabildiğince eğilen, iyi yazılmış, dramatik derinliğe sahip sıkı bir film tadında.
  1. efsane bir pilot bölümle başlayan, sonrasında senaristin yanlış tercihleri ve maddi kısıtlar sebebiyle bir sezonun sürekli aynı yerde geçmesinden dolayı sarpa saran bir dizi.

    !---- spoiler ----!

    pilot bölümünde konunun her şey çok normalmiş gibi akışı, sonrasında olayların saniyeler içinde gelişmesi ve rick'in kendisini yapayalnız bulması ilk sezonu insana kesinlikle izlettiriyor. bu ilk sezon zaten dizinin tek kaliteli diyebileceğim sezonuydu. sonrasında izleyenler bilir, sürekli aynı mekanda geçen uzun uzadıya bölümler vs. insan sıkılıyor artık, sitcom'a dönüşüyor bir nevi. sanırım 4. sezonun ortalarındaydım bıraktım izlemeyi, çünkü dizinin ilerisinde ne olacağı merakını tamamen kaybettim.

    !---- spoiler ----!

    ayrıca;

    !---- spoiler ----!

    shane'i daha dizinin başında harcayan senarist arkadaşa da buradan selamlarımı yolluyorum. bu dizi bu kadar ilgi kaybettiyse bir sebebi de budur.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder