• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.75)
gintama
edo dönemi sonlarında dünya ve uzaylılar (amanto) arasında bir savaş çıkmıştır. birçok samuray bu savaşta hayatını kaybetmiştir ve amanto'lar dünyayı ele geçirmiştir. kılıç kullanımını da yasaklamışlardır, böylece samuraylara ihtiyaç kalmamıştır.

eski bir samuray olan sakata gintoki, kagura ve shinpachi ile birlikte yorozuya adı verilen dükkanı işletmektedir. burada amaçları ödeme yapan herkesin isteklerini yerine getirmektir. tabii görevleri bu olunca başlarına pek çok iş açılmaktadır.

komedi, bilim kurgu, tarih, aksiyon şeklinde kategorilendirilmiş olan bu animede popüler diğer animelere pek çok gönderme yapılmıştır. birkaçını sayacak olursak; naruto, bleach, one piece, dragon ball, gundam, jojo's bizarre adventure şeklinde sıralayabiliriz.
  1. !---- spoiler ----!

    kendi mezarına bırakılan dangoları yiyen çilekli süt hastası baş kahramanımızın kaygısız tavırlarıyla iş yapışından kalan zamanlarda mükemmel karşılaşmalara imza attığı mangakasının ara ara kendini goril olarak animeye soktuğu şahane animedir.

    !---- spoiler ----!
    diyorsanız ki "ben öyle bir anime izleyeyim ki bazı sahneleri yüzünden başı ecnebi rtük ile belaya girsin bir dönem prime time den kaldırılsın, gülmekten yorgun düşürdüğü gibi epik savaş sahneleriyle ağlatsın" doğru yoldasınız.

mesaj gönder