• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.11)
la piel que habito - pedro almodovar
gerilim türündeki film, fransız polisiye yazarı thierry jonquet’in “tarantula” isimli 2005 tarihli romanından uyarlandı. ‘the skin ı live ın’ için pedro almodovar, 20 yıl sonra antonio banderas’la tekrar bir araya geldi. filmde antonio banderas (dr.robert rolünde), bir kazada yanarak ağır yaralanan karısını iyileştirmek için uğraşan bir doktoru canlandırıyor.
  1. midemde bir yerden sonra burkulmalar yaşatan film. sıradışı senaryo ve antonio banderas’ın oyunculuğu birleşince göz kırpmadan izlememek mümkün değil. film bittikten sonra yaklaşık 2 saat ‘ne tuhaf filmdi bee!’ diyerek gezdiğim doğrudur.

    !---- spoiler ----!

    elbet farklı yorumlar vardır film üzerine ama, robert’in bariz bir şekilde terk edilme korkusu yaşadığını göz önüne alırsak filmin konusunu sapkınca olarak nitelendirmem yerinde olur diye düşünüyorum. adam bariz bir şekilde kızının tecavüzcüsünü (tecavüz olmadığı konusundaki yorumlara katılmıyorum) cinsiyetini değiştirmek ve ölen karısına benzetmek suretiyle bir güzel kapatması yapıyor, üstelik iştahla sevişiyor. ‘tecavüze tecavüzle cevap’ mı diye düşündürtüyor ama değil. iştah diyorum.
    robert’in vera’yı izlemek için koltuğa yattığı sahne kahkaha atmama sebep oldu. banderas’ın ünlü topuklu ayakkabılarını gözümüze mi sokmaya çalışıyorlardı bilemedim.
    tarhananın bahsettiği gibi önceden de başkaları olduğu vurgusu film içinde anlamsız kalmış. ancak thierry janquet’in kitabından uyarlandığını göz önüne alırsak kitapta bahsedilen ama filme alınmamış bir arka plan olabilir diye düşünüyorum. ayrıca ‘bunları filmin sonunda anlayacaksınız’ temalı oraya buraya sıkıştırılmış ögelerin sırıttığı konusunda da hemfikirim.

    !---- spoiler ----!
    tinda

mesaj gönder