1. kitap okumadığı vakitte başka bir şey yapıyor olabilir. şu kitap okuma meselesi fazla büyütüldü son dönemde. kitap okuyan profesör, okumayan cahil cühela oldu birden bire.

    kitap okumak, farklı dünyaların içine girip hayal dünyasıyla beraber insanın dilini, bilgisini geliştiren bi eylem. günümüzde bunu yapabileceğiniz başka seçenekler var. gezmek mesela. insan gezerek, yeni insanlar tanıyarak, gezdiği yerin kültürünü öğrenerek ve birebir deneyimleyerek kendisine çok şey katabilir. bu insan kitap okumuyor diye, cahil, kendisini geliştirmeyi bilmeyen, kötü türkçesi olan birisi olmaz.
    ya da makale okumak. bir insanın kendisini geliştirmesi için kitap okumasına ihtiyacı yok. araştırmayı seven, sorgulayıcı yapıda olan insanlar ellerinin altındaki internetle bunu başarır. o kadar çok makale var ki internette. dergilerdeki ilginç yazılar, makaleler, kısa videolar vs.
    kitap okumak biraz nostaljidir. herkes bunu sevmek zorunda değil. herkes sizin doğru bulduğunuzu doğru bulmak zorunda da değil. kendisini bir şekilde geliştirmeyi biliyorsa, birisine kitap okumuyor diye ikinci sınıf insan muamelesi yapılmamalı.

mesaj gönder