1. reis yine kınıyormuş saldırıyı. oley be, adam gibi adam var ya şu uzun adam. koca istanbul'da yine bomba patlıyor, sen anca " bunlar müslüman değil", "bizi bölemeyecekler" de, çığır, biz de seni ağzımız açık dinleyelim. daha ne desem ki, istanbul'da değilim, ama kim varsa onlara geçmiş olsun diyorum.


    (bkz: terör karanlık yüzünü bir kez daha gösterdi)
    (bkz: terörün aydınlık yüzü)
  2. her geçen gün daha da kötüye gittiğimizin işareti olan saldırı.

    ırak işgal edildiğinde 13 yaşındaydım. işgal sonrası ortaya çıkan kaosun sonucu olarak türlü silahlı gruplar ortaya çıkmış, birbirleri ile mücadeleye girişmişti. haberlerde sürekli bağdat'ta intihar saldırısı, kufe'de camiye saldırı, necef'te çatışma vb haberleri gelirdi. o zaman düşünürdüm "bu insanlar nasıl yaşıyor yahu?" diye. yani sen sivil bir insansın, bir tarafın silahtarlığını yapmıyorsun, camiye ya da lokantaya gidiyorsun, sonra güm... ıraklı olsam herhalde korkudan dışarı adımımı atmam, evden de kimseyi dışarı çıkarmam diye düşünürdüm. internetten ingilizcemi geliştirmeye çalıştığım dönemlerde ıraklı, filistinli insanlara sorardım "nasıl yapıyorsunuz?" diye, "yapıyoruz bir şekilde" derlerdi. allah allah derdim, böyle yaşanır mıydı ki? yaşanıyormuş, buna yaşamak denirse tabi...

    işin kötüsü alışıyor insanlar. bağırsak da çağırsak da, ortada ciddi ciddi normalleşme yoluna girmiş bir durum var. trafik kazası gibi oldu. mesela haberlerde "yolcu otobüsü devrildi, 12 ölü", "düğün dönüşü ailenin sonu oldu, 4 kişilik aileden canlı kurtulan yok" gibi haberleri duyduğumuzda "çk çk çk" demekten başka bir şey yapmıyoruz. bu saldırılar da öyle artık. çünkü saldırı yapıldığında kimlerin yaptığını, ne şekilde yapıldığını, kimlerin ne şekilde tepki göstereceğini, bizim ne şekilde tepki vereceğimizi az çok biliyoruz. yazılmış senaryoyu oynuyoruz işte.
  3. öyle bir ülke düşünü ki ülkenin her tarafı yangın yeri ölüm ölüm ölümden başka birşey yok.illa biz ya da sevdiklerimizden biri ölünce mi anlayacağız gerçeği.işin cildirtici tarafı bir tane vicdan şeref sahibi çıkıp ta arkadaş bu patlama benim sorumlulugumda ki eksiklikten dolayı oldu benim ihmalim var bu işi beceremedim istifa ediyorum diyemiyor demiyor.lan bunun bedelini kim ödeyecek bir tane şeref sahibi vicdanı sızlayan yok mu.1 senedir binlerce masum sivil asker öldü lan hic mi kimsenin suçu yok.suclular beceriksizler nerede.ölen de mi lan gunah bu nasil adalet.destekçisi oldugum mevcut yonetim benim için bugün bitmiştir.
  4. patlamada yakınlarını kaybedenlere bol sabır versin allah. buradaki hiçbir tepki onların hissettiği şeyler kadar olamayacak.
    ama bu yazmamak anlamına gelmemeli.

    siyasete dair ülkede yaşanan durumlar ne?
    demokrasilerde oyun atıldığı sandıktan daha önemli değil mi oy atan? oy atanların fikirsizliği nasıl etkilemesin halkı?
    bu ülke, siyasi gücü elinde bulunduranlarca bu hale nasıl getirildi?
    ülkede yanlış bir şeyler yaşanırken sorumlu tuttuklarımızın bu omurgasızlığı neden?
    muhafazakar bir parti baştayken neden bir tane vicdanlı da çıkıp "ya ben vebal altında kalamam." diyip de vermez istifasını, gençlik kolları başkanı olsa da olur bir kişi lan?

    bütün bu olaylar sonucunda sırf yaptıkları sebebiyle değil, savunduğu ve yapmak istediği şeyle de ulu önder atatürk'e saygım, sevgim artıyor.
  5. akp'lilerin ne denli haysiyetsiz olduğunu tekrar ortaya çıkarmıştır. lan ülkenin en kalabalık yerinde, en güvenli olması gereken yerinde kaç can ölüyor, kaç can yaralanıyor hala reislerini koruyacaklar, yok bizim yükselmemizi kimse engelleyemez, yok yabancı devletler bizi kıskanıyor böyle vurmaya çalışıyor. vuruyorlar lan adamlar zaten ne çalışması, senin yükselme dediğin gerilemeye de bahane edecekler bu saldırıları, iyi pay çıkardılar kendilerine kaostan beslenenler, saldırılardan sonra oylarımız artıyor sıkıntı yok diyenler bunlar.

    bu insanlar ne yiyip ne içiyor bilmiyorum ama adamlar hipnoz olmuş gibi her olaydan sonra savunmayı nasıl başarabiliyorlar anlamış değilim, az oksijen alın lan, ülkemiz bombok oldu sizin yüzünüzden haysiyetsiz insanlar. adam asgari ücret alır, son üç senede dolar 2 2,5 kat artmıştır, alım gücü en az %50 düşmüştür, hala beynini kullanıp isyan etmiyor, bu düzene karşı çıkmıyor da hükümet mi yükseltiyor sanki diyor, sana hak lan bu yönetim, ne bok yapıyorsanız yapın.
  6. uyuyamıyorum resmen canım acıyor. konusacak, yazacak ne kaldı daha? lanet olası ideolojileriniz lanet olası siyasetiniz sizinle birlikte yerin dibine batsın.
  7. "bu olay milat olsun."
    bu kaçıncı milat amk?
  8. zırhlı araçlarda eskortlar eşliğinde iki santimlik yerlere giden güvenlikten ne anlar? etrafında olan bitenin ne kadar farkındadır? üzerine söylenecek ne kadar söz olabilir ki; kaç kalemiz içten kuşatılmış görüyoruz işte. evlerimizin içine kadar girmişler. küfürün biri bin para olmuş bozdurup bozdurup atsan n'olur , tiniyetten yoksun olana. tüm bu kuşatma altında iş birlikçileriyle düşündüğü "başkanlık". tüm o söz de özürlerin, tazminatların, anlaşmaların, her birinin altında; böl, parçala, yut talimatları yatıyor.
  9. Bak bu kadarız işte.. sen,ben,hepimiz...
    Umudu öyle bir tükettiler ki yanlarına kar kalacağını adımız gibi biliyoruz.
  10. 38 can gitmiş 38 ailenin evine ateş düşmüş belki bir kaç saat önce birbirlerine elveda demişlerdi, belki de bir kaç saat sonra hasret gidereceklerdi veya sabah gireceği denizi, giyeceği mayoyu düşünüyordu, göreceği tarihi yerleri, doğal güzellikleri düşünüyordu, hepsi her biri yerle bir oldu.

    televizyona bakıyorum uzman kişisi başkanlık sisteminin gerekliliğini anlatıyor bir diğeri dolar kurlarından bahsediyor ötekisi turizm ne olur derdinde taksicisi bir kaç lira kazanmak için adam kazıklama derdinde işte bunları görünce keşke ölsem de bu pislikleri, bu ahlaksızlığı, bu sorumsuzluğu görmesem.

    ölenlere allah' tan rahmet dilerim.
    hepimizin başı sağ olsun.

    çok öfkeli ve üzgünüm.