1. davutoğlu'nun balkon konuşmasını izlediniz mi? söylediklerinin alt metinleri üzerine ayrıca yazmak istiyorum. gülmeye ihtiyacınız varsa mutlaka izleyin. kayahan'ın bir şarkısı vardı "minik fare kükredi" diye sözleri olan. o söz gözümde canlandı. garibanla dalga geçmek ayıptır ve kendimden de utanıyorum ama bir gün olsun 13 yılın acısını çıkarmak istiyorum.
  2. mutlu
  3. uluslararası af örgütü, seçimlere katılacak parti ve liderlerine hitaben bir kampanya başlattı: İnsan hakları için #bizimlemisin?
    kampanya adresinden de bilgi edinebileceğiniz gibi:

    "Türkiye'nin uluslararası insan hakları sözleşmelerine dayalı sorumluluklarının yerine getirildiği ve insan hakları ihlallerinin yaşanmadığı bir Türkiye için, Genel Seçimler’den sonra tüm siyasi parti ve milletvekillerini TBMM’de etkin çalışma yürütmeye çağırıyoruz.

    İnsan haklarının güvence altına alındığı bir Türkiye için muhataplardan taahhütlerini açıklamalarını, gündemlerine alarak programlarında belirtmelerini ve seçimlerden sonra da bunları hayata geçirmelerini talep ediyoruz.

    Sen de imza vererek insan hakları için bizimle olduğunu göster!" diyorlar

    bizimlemisin
  4. kime oy verilirse verilsin. ama oy verilsin. seçim günü bizim finallerin son gününden bir gün sonra. etrafımda hem seçmen kaydını buraya almaya üşenmiş hem de bir oy için ne gideceğim memlekete diyenleri görüyorum. siz öyle olmayın.

    ayrıca hoşunuza gitsin veya gitmesin, oy vermeyen insan memleketin gidişatı ve onu yönetenleri eleştirme hakkına sahip değildir.^:bence^
  5. kedi kazanır.^:belki kazanamaz, epey kasacağı kesin ama.^
    mutlu
  6. istanbul veteriner hekimler odası kedileri uyarmış: "trafolardan uzak durun. yine aynı şey olursa dostluğumuzu gözden geçireceğiz."

    "kızım sana söylüyorum gelinim sen anla" diye bir söz vardır da laftan, sözden anlayan "gelin" olmayınca kedilerle konuşmaya devam.
  7. yök'ün, "öğrenciler evlerine gidip oy kullansınlar diye 5 haziran cuma günü olan bütün finalleri önümüzdeki haftaya erteliyoruz" bildirgesi bana ters teptiği için oy kullanamayacağım seçimlerdir.
    hem yol çok para, hem zaman kısıtlı.
  8. 13 yıldır içime gömdüğüm ''barış'' gibi, ''kardeşlik'' gibi, ''sevmek'' gibi, ''hoşgörü'' gibi, ''başka bir dünya mümkün'' gibi, ''güzel güneşli günler göreceğiz'' gibi tüm duygularım havai fişek gibi patlayarak çıkıyorlar. ben onları seyrediyorum.
  9. bilgisayar oyunlarının ilk zamanları...80lerin sonu, 90ların başı gibi...dos oyunlarından yeni kurtulmuş bir jenerasyon...ilk defa tanıştığı platform oyunlarında oyun sonu canavarlarına kafa tutan bir nesil...geçemediği bölümü en son kayıt edilen yerden bir daha oynamaya başlayan bizler...siz kaç denemede geçiyordunuz bölüm sonu canavarını? ya da kaç denemeye ihtiyacınız var bir sonraki bölümü görmek için?

    biz çocuktuk, oynadığımız da bilgisayar oyunuydu. fakat şu seçimden sonra yaşananlar ironik bir şekilde benzeşiyor bölüm sonu canavarı kavgasına.

    hayırlısı artık!

    (bkz: load last save)
  10. turkiye'nin ait oldugu yere tam entegrasyonunu saglayacak sekilde sonuclanacak olan 25inci donem miletvekili secimleridir.
    bu secim vesilesiyle avrupa birligi ve demokrasi gibi hedeflerden vazgecildiginin acik acik ilani icin gereken motivasyonun saglanmasinin yani sira, halen bu ulkeye, bu halka, gelecege karsi umut besleme naifligini surduren insanlarin depresyon asamasini atlatip yenilgiyi kabullenmeleri kolaylasacaktir.