1. nem oranı yüzünden nefes almanın işkence haline geldiği şehir. ayrıca çukurova ilçesinde ikide bir kesilen elektrikler çok can sıkmaya başladı.
  2. merak ettiğim şu ki adanaya ilk gelenler neden burası çok sıcak diyip başka yere gitmemişler ? belki de gitmişlerdir bilemedim şimdi.
  3. mafyanın palazlanamadığı yer...

    bir esnafa gidip haraç almaya kalkmayın. tezgahın altından pompalıyı çıkarıp götünüze ikinci hatta üçüncü deliği açabilir.
  4. birkaç gün önce vardiya sanat ismiyle açılan ve alt katında ki 10 ekim sahnesi ile bizi tiyatroya doyuracak olan mekânın bulunduğu şehir.
  5. barajyolu üzerinde kuruköprü ismiyle paça, mercimek, mumbar gibi gece mesaisi olabilecek ürünlerin bulunduğu bir çorbacı vardır. 24 saat açık lakin yanlış hatırlamıyorsam saat 03-05.00 arası temizlik ve hazırlık yapıyorlar. şırdanı da nispeten iyidir ama ben hemen yanında kurulan seyyar ali abiyi tercih ediyorum. muhabbeti güzel, simetri hastası ve titiz bir insan. kışın barajyolu akbank civarına, yazın karataş civarına açıyor. duygu kafe'nin önünde ki ablamızın da şırdan'ı iyi lakin oraya çok uğramıyorum. şırdan'ın fiyati da en son 9 tl gibi hayvani bir rakama ulaştı ki cep yakıyor. bu saatte ne şırdanı, ne ali abisi; çünkü acıktım ve günün ilk mercimeğini içmeye gidiyorum.
  6. plak toplayan biri olarak, topladığım 45'lik plakları satan adamlar plakları adana'dan temin ediyor. bu plakların kaynağını merak ediyorum. adana'nın bilinmeyen sanatsal yönü.