1. ilk kez kullanıyorsanız üst kısmının gidiş alt kısmının dönüş olduğunu bilmeniz sizin yararınıza olur. ayrıca üst katla alt kat arasında ara kat var metroya, taksi durağına ve minibüslerde burdan gidiliyor. bunları benim gibi tek tek kendiniz öğrenirseniz ilk 3-4 kullanımda çok sorun oluyor. ilk seferimde 2 dakika kala otogara gelip nedense direk alt kata inmiştim. daha sonra otobüsü hareket halindeyken yakaladım.
  2. ankaray'ın son durağıdır.aracınızla giderseniz; girişte soldan devam ettiğinizde ücretsiz kısımdır. yolcunuzu bırakır devam edersiniz. sağ'dan devam ederseniz ücretli otoparka girersiniz.
    peronların çoğu firmalara göre ayrılmıştır ve çoğu firmanın peronu yazıhanesinin(bilet aldığınız gişeler) arkasına düşen peronlardır.
    ayrıca aşti'nin taşınması meselesi vardı.şehir dışına (mamak tarafı) yeni bir otogar yapacağız deniyordu ama aradan 4-5 yıl geçti. bir değişiklik olmadı henüz.
  3. ankara şehirlerarası otobus terminal işletmesi'nin kısa ismi , ''o'' harfini koysak hoş olmaz deyip eklememişler sanırım birde son gidişimde yerinin değişeceğini duymuştum konu hakkında detaylı bilgim olmasada şehirin dışına doğru alınacak diye biliyorum
  4. tuvaleti bulabilmek için 15 dakika dolandıran yönlendirme tabelalarını yidiğim, infografiğine kurban başkent terminalidir.
  5. cigirtkanlar onceleri yuruyen merdiveni cikinca karşılarlardi. iki gun once gittigimde gordum ki asagilara kadar inmisler yuruyen bantlarin arasina kadar. bu gidisle eve kadar gelirler artik.

    "istanbul mu abi?"
  6. sıcak ve cana yakın taksicileri, yardımsever ve dürüst büfe çalışanları, saygılı ve kibar otobüs firma çalışanlarıyla tam bir sıcak aile ortamı vardır burda, uzun bir tatil sonrası sabahın köründe uyku sersemi gelirsin ve bu insanlarla karşılaşmak tatili anında unutturur seni gerçek hayata döndürür.

    ankaranın en rezalet yeridir arabayla şehir dışına gitmeyi tercih etmemin bir sebebi de buraya gitmek zorunda olmayacak olmamdır. eğer mümkünse söğütözünden kalkan otobüsleri tercih ederim arabayla gitmiyorsam da.

    doğu terminali falan diyolardı kayaş tarafına yıllardır var bu söylenti ne zaman olur nasıl olur bilmiyorum.
    wtf
  7. ankara'ya yıllar sonra gittiğimde, şehrin en kuytu köşesi gibi kalmış bir otogardır. allah'tan çok vakit geçirmedim orada da, o gri şehirden soğumadan ayrılıverdim.
  8. ankara'da mısın? kalacak yerin mi yok? paran mı bitti? işte aklına gelmesi gereken ilk yer burasıdır. hiç kimseyi bir daha belki de hiç göremeyeceksin. her insan ayrı bir nota sanki ve sen...
    maestro
    yok
  9. "giden yolcu peronlarında bekleyen otobüs kaptanların dikkatine. haraket saatiniz gelmiştir, lütfen peronları acilen boşaltınız. aksi takdirde cezai işlem uygulanacaktır. iyi yolculuklar diler, teşekkür ederiz."