1. din değildir.
    ateizm din değildir.
    buzlu
  2. ne kadar uğraştıysam da bir yaratıcısız ahlaki temelleri nasıl olulturduğunu anlayamadığım düşünce.

    bir de bilim-islam çelişkisi vardır savunmasından artık vazgeçsin savunucuları zira öyle bir şey yok.

    ayrıca neden tek derdi islamdaki tanrı onu anlamadım, hiristiyanlıktaki tanrı ile pek sorunları yokmuş gibi.
  3. tanri kavramını reddeden insanlara verilen isim.

    neden ahlaki kurallar için bir tanrının olması gerektiği dusundurucu bir durum. yani müslüman olmasan önüne gelene tecavuz mu edeceksin? aciklaman bu mu?

    ayrıca bilim ıslama değil, islam bilime karşı çıkıyor olabilir. sonuçta bu gün bir islam alimine evrim teorisini sorsan, uzay araştırmalarını sorsan, öyle bir şey yok boşuna uğraşıyorlar cevabını veriyorlar.
  4. önce insandır, sonrasına sonra bakmak lazım bence
  5. eğer detaylı bir şekilde sorgulayıp ateizmde karar kıldıysa, benim için yeryüzündeki saygı duyulacak insanların başında gelir.

    insanoğlunun evrende özel bir yerinin olmadığını ve dinlerin mitolojik metinler olduğunu anladıktan sonra, varoluş sancısını derinden çekecektir. ölümden sonraki karanlığı ve sonsuza kadar yok oluşu idrak eden bir beyin, doğal bir sonuç olarak depresyona girecektir. bedeni, sevdikleri, yakınları, hayvanlar, şehirler ve dünyadan sonsuza kadar kopmak... bunların üzerine toplum baskısı gibi ülkemize has aptal sıkıntılardan bahsetmiyorum bile.

    ama din mensupları için böyle mi? bir şey mi oldu at allaha, haksızlık mı var at ahirete, çaresiz mi kaldın et duanı.. oldu bitti, dertler gitti işte.

    en azından yaşadığımız saçmalıkların son bulacağını ve anlamsız olduğunu bilmeleri gibi çekilebilir yanlar da var.

    ben bilimsel açıdan tanrı yok söylemini iddialı bulduğum için kendilerinden değilim^:agnostik^ ama felsefesini özümseyen insanlara büyük saygı duyuyorum.
  6. kolay yolu secendir.
  7. kolay yolu seçse atom altı parçacıklar, canlı kimyası, evren, biyoloji, kimya, astronomi, matematik ve tıp hakkında hiç uğraşmayıp hepsine "tanrı'nın işi işte, karıştırma." diyecek olan kişidir.

    kolay yolu değil sorgulamayı sevendir.

    not: apateist
  8. tüm dinleri ve tanrıları reddeden kişiye verilen sıfat.

    evet sıfat. ve bu sıfatı kim uydurduysa ona çok büyük küfürler ediyorum. nedeni şu: herhangi bir gruba ya da topluluğa sıfat yüklerseniz, onları karşı gruplarla çatışmaya daha rahat sokabilirsiniz. halbuki ateizm denen olgu hiçliktir. ve bu sıfatla, olmayan bir şeyin savunmasını yapmak zorunda hissetmeniz isteniyor çünkü salağın biri kalkmış ve yokluğun farkında olan kişilere bir sıfat koymuş. uğraşması da bize düşmüş. gel gelelim inanç konusunda radikal olan birilerine denk gelirseniz ve size ''hadi bunu da açıkla'' tarzında saçmalamaya başlarsa kendisine şunu söyleyin:
    kişi bir şeyin var olduğu tezini öne sürüyorsa kanıt gösterme zorunluluğu ona aittir.

    bu mükemmel düzen, ayetler var vs. demeye başlarsa tamam kardeşim haklısın deyip oradan uzaklaşın.
    kappa
  9. inançları sorgulama aşamasında olan, fakat henüz tatmin olmamış ve gelecekte de ikna olup olmayacağı belirsiz, inançsızlık felsefesine sahip kişi. özellikle türkiye'de sayısı azdır.
  10. dine , kitaplara ve dolayısıyla bir yaratıcıya inanmayan kişidir. araştırmıştır. mantıksız gelmiştir. bilimi seçendir.