1. yıllar önce üniversitede bir arkadaşımın tuvaletinde tanıştığım durum. klozetin üstünde duran kitabı sorunca açıklar. ''tuvalette geçen zamanın sadece boşaltım amaçlı geçmesini zaman israfı olarak değerlendirir, tuvaleti aynı zamanda bilgi dolum noktası olarak kullanmak gerektiğini düşünürüm.'' bende kısa süreli bir aydınlanma meydana getirmiştir. deneyip başaramayınca aydınlanma geçti.
    ikinci kitabı da sadece yemek yerken okurdu. bu da biraz manidar gelmiştir bana.
  2. eğer ikisi de rus edebiyatındansa karakterleri karıştırmanız kaçınılmazdır.
  3. anlatımı hacimli bir kitabı ya da lisans dersim için okumak zorunda olduğum kuram kitaplarının etkisini dağıtmak için yaptığım faaliyet. :)

    çerezlik kitaptan kastım, anlatımı zihnimi yormayan kitaplar. örn; açlık oyunları
  4. ayni anda 4 kitap okumuslugum da vardir. hocalarim sagolsun
  5. sürekli olarak çift kitap gidiyorum. birinden yorulunca diğeri; biri daha ağır ilerleyen biri hızlı; veya bir roman ve bir deneme gibi, 2 farklı tür seçiyorum.

    feslsefe veya sosyoloji kitabı okumaya niyetlendiysem 3 ve hatta 4 kitaba çıktığı da oluyor. bunda tabi felsefeyi çok ağır okumamın etkisi büyük.
  6. bence insanın daha çok okumasını teşvik eden eylem
  7. kemal tahir'in kitap okurken uyguladığı metot. bir kitaptan sıkıldığınız zaman dinlenmek için vereceğiniz arayı boşa geçirmemek için başka bir kitaba yönelin ve kafanızı bu şekilde dağıtın der kendileri. ben tarih veya araştırma kitapları ile birlikte şiir ya da roman okurum. aralarda iyi oluyor.
  8. bizim gibiler için başka türlüsü mümkün değil. ikinci kitap her zaman değişir ama birincisi robins patoloji guyton fizyolojidir(en bilinenler diye sayıyorum) tıp fakültesinin sayısı bitmez çeşit çeşit kitaplarıdır...
  9. aynı anda 4 kitap okuduğum zamanlar olduğu için 2 kitap nedir ki diyorum.. ama hepsi türk edebiyatı kitaplarıydı
    safir
  10. ikisi de sarmazsa başınız belada demektir.
    abi